M. Kalnietis yra Lietuvos nacionalinės rinktinės pagrindinis įžaidėjas.

Jis stovyklos dalyvių sąrašą papildė drauge su Prancūzijos rinktinės krepšininku Yakhouba Diawara, Seanu Evansu (buv. St. John's universitetas) ir Jamelle'u Haginsu (buv. Delaware universitetas).

M. Kalnietį „Nets“ klubo aplinkoje pristatomas, kaip vienas pajėgiausių Europos krepšininkų. Kaunietis atstovauja Lietuvos rinktinei nuo 2006 metų ir padėjo nacionalinei komandai 2013-ais tapti Europos čempione. Senojo žemyno pirmenybėse M. Kalnietis pelnydavo po 12,1 taško ir atlikdavo po rezultatyvius perdavimus per rungtynes.

Vasaros pabaigoje M. Kalnietis su Lietuvos rinktine žais pasaulio čempionate Ispanijoje.

Pasibaigusiame sezone M. Kalnietis atstovavo Rusijos Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ klubui ir šios šalies pirmenybėse įmesdavo po 9,4 taško ir atlikdavo po 4,8 rezultatyvius perdavimus per mačą.

Amerikiečiai cituoja Europos krepšinio portalą, kuris M. Kalnietį vadina „klasikiniu lietuviu“, kuris yra „agresyvus krepšininkas ir labai geras metikas“ bei „puikus dėjimų meistras“.

2008 metais M. Kalnietis dalyvavo NBA naujokų biržoje, tačiau savo pavardės neišgirdo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)