„Buvo dvi labai skirtingos pusės. Pirmoje buvo aišku, ko nepadarėme: neatsitvėrėme, davėme jiems antrų šansų, jie iš to gyveno. Be to, nesustabdėme Denniso Schroderio, nors buvome susitarę, kad jis svarbiausiais, o su kitais galime rizikuoti.

Po pertraukos susitvarkėme, susispaudėme ir patys protingiau užpuolėme", – rungtynes komentavo nacionalinės komandos kapitonas Mantas Kalnietis, trečiadienį taip pat paminėjęs ir savo 31-ąjį gimtadienį.

Vokiečių lyderis D. Schroderis per pirmus du kėlinius sumėtė net 19 taškų, tačiau po pertraukos – tik 6.

O štai Lietuvos komanda žvėrį atrado būtent lemtingoje antroje rungtynių pusėje. Jonas Valančiūnas iškart po pertraukos pelnė 8 taškus ir padėjo sukrauti mūsiškiams 12 taškų persvara.

Būtent šis spurtas ir tapo kertiniu, po kurio vokiečiai nebeatsitiesė. Tiesa, jie dar bandė spardytis, tačiau tas pats 213 cm Lietuvos rinktinės centras darė viską, kad to padaryti jiems nepavyktų.

„Nežinau, ar tokį J. Valančiūną kas nors gali sustabdyti. Galbūt tik jis pats“, – šyptelėdamas žinutę apie JV, surinkusį 27 taškus, 15 atšokusių kamuolių ir net 35 naudingumo balus, jėgą būsimiems varžovams pasiuntė kapitonas.

Bet bijoti būsimiems konkurentams reikėtų ne tik J. Valančiūno, bet ir visos Lietuvos komandos. Nors ji Europos čempionatą ir pradėjo kluptelėjimu, tačiau vėliau sekė net keturios pergalės iš eilės.

Būtent jos ir leido Dainiaus Adomaičio kariaunai B grupėje finišuoti pirmai.

„Nežinau, kas gali būti geriau nei pirma vieta grupėje. Galbūt nebent visos pergalės. Tačiau mes džiaugiamės, nes patys jaučiame, kad žaidimas gerėja“, – pabrėžė kapitonas.

Pirmoji vieta reiškia, kad mūšius Stambule lietuviai pradės aštuntfinalio dvikova prieš Graikiją arba Lenkiją. Šios dvi komandos ketvirtosios pozicijos likimą A grupėje aiškinsis nuo 17.30 val.

„Mes niekada nesirenkame varžovų, o žiūrime tik į savo žaidimą. Svarbiausia, ne prieš ką žaisime, o kaip. Aišku, dabar žiūrėsime, lauksime varžovo ir pradėsime jį analizuoti“, – teigė Lenkijos ir Graikijos rungtynių rezultato nekantriai laukiantis lietuvis. Būtent su šios poros laimėtojais šeštadienį ketvirtfinalyje ir teks kautis Lietuvos rinktinei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)