„Pamuštas rekordas – tai įspūdingas pasiekimas. Tačiau dabar laukia patys sunkiausi iššūkiai. Pasižiūrėsime, ar „Warriors“ su jais susitvarkys“, – po istorinės – 73-iosios „Warriors“ pergalės šiame NBA reguliariajame sezone pranašiškai tarstelėjo M. Jordanas.

Nors NBA specialistai ne kartą kalbėjo, kad „Warriors“ komanda, siekdama pergalių reguliariajame sezone rekordo, persiplėšė iš pavargo, Ouklando vaikinai buvo per mažą žingsnelį nuo antrojo triumfo iš eilės.

Atkrintamosiose varžybose jie perėjo ir ugnį, ir vandenį. Kurį laiką „Warriors“ vertėsi be traumuoto S. Curry, vėliau konferencijos finale turėjo vytis Oklahomos „Thunder“, tačiau su visomis šiomis problemomis Steve‘o Kerro auklėtiniai susitvarkė.

Visgi finale viskas buvo kitaip. Kai pergalė atrodė ranka pasiekiama („Warriors“ serijoje pirmavo 3-1), „karių“ motoras užstrigo, o į pirmą planą žengė Klivlando „Cavaliers“ superžvaigždė LeBronas Jamesas.

Trys pralaimėjimai iš eilės neleido „Warriors“ antrą kartą iš eilės tapti pajėgiausia klubine pasaulio krepšinio komanda, o S. Curry – pasekti M. Jordano pėdomis. Skirtingai nei „Bulls“ legenda, lemiamose rungtynėse visuomet pasiekdavusi savo žaidimo piką, lemiamame mače „Warriors“ žvaigždė perdegė.

Ilgą laiką tiesiog nesulaikomai rungtyniavęs S. Curry atkrintamosiose varžybose pamažu ėmė strigti, o paskutinėse, septintosiose serijos rungtynėse pelnė tik 17 taškų, pataikęs vos 6 iš 17 metimų iš žaidimo.

„Warriors“ pralaimėjo 89:93, o priblokštas S. Curry po mačo neslėpė esąs gerokai sugniuždytas.

„Tai, kas nutiko šią naktį, mane persekios ilgą laiką. Sveikinimai naujiesiems čempionams. Jie kovojo ir nusipelnė pergalės, – pareiškė „Warriors“ superžvaigždė. – Aš šį kartą nepademonstravau to, ką galėjau. Klupau. Tiek ir tegaliu pasakyti. Šiek tiek daugiau energijos, sėkmės ir istorija galėjo būti kitokia.“

Visgi, S. Curry teigimu, nurašyti „Warriors“ ekipą dar toli gražu per anksti.

„Labai skaudu, tai yra tiesa. Tačiau aš didžiuojuosi visais savo bendražygiais, kurie buvo aikštelėje visą šį sezoną. Tikiu, kad dar turėsime galimybių kovoti dėl titulų ir pasieksime šį turnyro etapą“
„Paprasčiausiai klupau aš. Tiek ir tegaliu pasakyti. Šiek tiek daugiau energijos, sėkmės ir istorija galėjo būti kitokia“, – liūdnai konstatavo jis.

Panašiai kalbėjo ir kitas lemiamose rungtynėse pradingęs Ouklando komandos lyderis Klay Thompsonas. Iš žaidimo snaiperis pataikė vos 6 iš 17 metimų (2 iš 10 tritaškių), nemetė nė vienos baudos ir per 42 min. surinko 14 taškų.

„Turėjome visas galimybes laimėti, serijoje pirmaudami 3-1, tačiau neįstengėme žengti paskutinio žingsnio. Daugiau nėra ką ir komentuoti. Žaidėme blogai – telieka pasveikinti varžovus“, – sakė jis.

Kaltę sau prisiėmė ir prie trigubo dublio slenksčio atsidūręs Draymondas Greenas – 32 taškai, 15 atkovotų kamuolių ir 9 rezultatyvūs perdavimai. Jis prisiminė savo diskvalifikaciją penktajam serijos mačui, kuriame „Warriors“ turėjo galimybę užbaigti seriją.
„Kaltinu save dėl visko ir nebijau prisiimti atsakomybės. Manau, kad penktosios rungtynės ir buvo esminis serijos lūžis“, – pripažino D. Greenas, kuris tasyk buvo suspenduotas dėl nesportiško elgesio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)