Prie „Rockets“ vairo stojęs M. D‘Antoni pagrindinio komandos įžaidėjo pareigas užsibrėžęs patikėti ne kam kitam, o 27-erių J. Hardenui, įprastai žaidžiančiam atakuojančio gynėjo pozicijoje ir į krepšį mėgstančiam mesti dažniausiai iš visų Hjustono komandos krepšininkų.

Puolimo, o ne gynybos šalininku laikomas treneris tai patvirtino ir kalbėdamas su Hjustono žurnalistais, taip sukeldamas nemenką nustebimą.

„Vienaip ar kitaip Jamesas yra atsakingas už ekipos atakų ritmą, o tai iš esmės ir yra įžaidėjo pareigos. J. Hardenas nuolatos bus su kamuolio, nulems jo judėjimo kryptį, o būdamas įžaidėju jis gaus daugiau atsakomybės“, – pareiškė M. D‘Antoni.

Netrukus klausimo apie tai, ar laiko save įžaidėju, sulaukė ir J. Hardenas. Į tai amerikietis atsakė dviprasmiškai. „Ne, aš tiesiog esu krepšininkas“, – pažymėjo jis.

Visgi kalbėdamas apie savo naujas pareigas J. Hardenas buvo itin pozityvus.

„Taip, reikės šiek tiek daugiau pasitikėjimo manimi. Tačiau komandos draugai tiki mano sprendimas ir nėra svarbu, ar aš mesiu į krepšį, ar bandysiu kurti situacijas jiems. Ekipoje turime nemažai vyrukų, kurie gali pelnyti taškus – tai leis susikurti dar daugiau erdvės puolime“, – pažymėjo snaiperis.

Visgi statistika atskleidžia, kad praėjusį sezoną atakuojančio gynėjo pozicijoje žaidęs J. Hardenas nevengdavo asistuoti komandos draugams. Prie vidutiniškai pelnomų 29 taškų per rungtynes, įžaidėjas pridėdavo ir po 7,5 rezultatyvaus perdavimo.

Kaip įžaidėjo pozicijoje seksis J. Hardenui, bus galima pamatyti jau ateinančią savaitę. Pirmąsias NBA ikisezonines rungtynes „Rockets“ žais spalio 2-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)