Andrea Trinchieri auklėtiniai Kaune 82:82 (23:26, 21:22, 21:18, 17:16) sužaidė lygiosiomis su Vilniaus „Wolves“, tačiau didele persvara laimėtas pirmasis tarpusavio mačas lėmė, kad titulą ginanti komanda ketvirtfinalio serijoje triumfavo užtikrintai – 177:158.

Šiame mače „Wolves“ ekipai jau vadovavo Nedas Pacevičius, pakeitęs klubą palikusį Kęstutį Kemūrą. Komandoje jau nebuvo ir Džordže Gagičiaus, o dėl sveikatos problemų nerungtyniavo Rasheedas Sulaimonas ir Vaidas Kariniauskas.

Mačas startavo apylygiu abiejų komandų žaidimu. Po 8 minučių švieslentėje degė lygybė, tačiau du tritaškius smeigė Kristupas Žemaitis, o į tai savo metimu atsakė Rolandas Šmitas ir po dešimties minučių „Vilkai“ buvo priekyje 26:23. Antrajame kėlinyje pirmaujanti komanda keitėsi kelissyk, tačiau prieš pat pertrauką tolimu metimu pasižymėjo Jeffery Tayloras ir vilniečiai vis dar pirmavo – 48:44.

Nepaisant kiek geresnio šeimininkų starto trečiajame ketvirtyje, „Wolves“ greitai stabilizavo padėtį ir prieš paskutiniąsias dešimt minučių svečiai turėjo minimalų rezervą – 66:65. Ketvirtasis kėlinys toliau klostėsi itin atkakliai, o Eigirdo Žukausko tritaškis paskutinę minutę atstatė lygybę (82:82). Po to komandos apsikeitė netiksliais išpuoliais ir finalinė sirena paskelbė neįprastą krepšinyje rezultatą – lygiąsias.

„Žalgiryje“ geriausi buvo vidurio puolėjai – Kevarrius Hayesas ir Laurynas Birutis. Abu jie pelnė po 14 taškų ir atkovojo po 4 kamuolius. Amerikietis surinko 23 naudingumo balus, o lietuvis – 20.

Įspūdingą pasirodymą surengė Jeffery Tayloras, kuris pelnė 21 tašką, atkovojo 7 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 33 naudingumo balus.

Vasario 17-18 dienomis namuose „Žalgiris“ ir vėl gins Citadele KMT titulą, kuris Kauno nepalieka nuo 2020-ųjų.

Citadele KMT pusfinalyje, kuris vyks vasario 17 d. (šeštadienį), kauniečiai kausis su „Šiaulių“ krepšininkais.

„Žalgiris“: Laurynas Birutis, Keenanas Evansas ir Kevarrius Hayesas po 14, Rolandas Šmitas 12, Tomas Dimša 7.

„Wolves“: Jeffery Tayloras 21, Eigirdas Žukauskas 16, Kristupas Žemaitis 11, Arnas Beručka 10, Tre'shawnas Thurmanas 7, Regimantas Miniotas 6.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)