Paskutinis mačas, kurį D-Mo sužaidė NBA lygoje, vyko dar pavasarį – balandžio 27 dieną, kai „Raketos“ svečiuose 81:114 neprilygo Ouklando „Golden State Warriors“, pralaimėjo Vakarų konferencijos ketvirtfinalio seriją 1:4 ir baigė savo sezoną.

Starto penkete žaidęs D. Motiejūnas per 15 minučių į GSW krepšį įmetė 7 taškus (2/5 dvitaškiai, 1/2 tritaškis, 0/2 baudos) ir atkovojo 4 kamuolius.

Nuo to laiko D-Mo praleido 58-erias potencialias (39-erias oficialias ir 19 kontrolinių) rungtynes – 6-erias Rio su Lietuvos rinktine bei 13-a kontrolinių ir 33-ejas naujajame NBA sezone bei 6-erias ikisezonines.

Trumpai tariant, D. Motiejūnas be krepšinio jau praleido tiek laiko, kiek Europoje trunka klubinis krepšinio sezonas (8 mėnesius – nuo spalio iki gegužės).

Po olimpiados D. Motiejūnas Lietuvos žiniasklaidai prisipažino, kad jaučiasi nesmagiai nepadėjęs savo šalies nacionalinei komandai ir kad, jei būtų žinojęs, jog jo situacija susiklostys taip, kaip susiklostė, jis rinktinei Brazilijoje tikrai būtų talkinęs.

O tai galėjo išeiti į naudą tiek rinktinės rezultatams (užimta septinta vieta), tiek pačiam D-Mo, kuris turėjo galimybę užsirekomenduoti, pasikelti savo vertę ir įrodyti visiems, kad yra sveikas bei pasirengęs žaisti nuo pat sezono starto. Deja, Donatas pabūgo galimos traumos ir nusprendė laukti naujos sutarties.

Primename, kad be jo likę lietuviai Rio liko paskutiniai (penkti iš penkių) tarp visų į Rio prasibrovusių Europos komandų – mūsiškiai aplenkė tik Kiniją, Nigeriją, Venesuelą, Braziliją ir Argentiną.

O D. Motiejūnas ir po olimpinių žaidynių toliau laukė. Ir laukia iki šiol.

Lietuvio ir Hjustono komandos situacija priminė Don Kichoto kovą su vėjo malūnais, o tai ne kartą buvo akcentuojama ir JAV žiniasklaidoje. NBA analitikai nelabai suprato ir iki šiol negali paaiškinti, ko iš tikrųjų siekė D-Mo ir jo agentas B. J. Armstrongas, ne sykį viešai bylojęs apie „krepšininko teises“, nors visus kozirius savo rankose laikė „Rockets“ klubas.

Po ilgai užsitęsusio skyrybų ir susitaikymų maratono „Rockets“ galiausiai atsisakė visų savo teisių ir pretenzijų į D-Mo.

Praėjus aštuoniems mėnesiams po paskutinių rungtynių gana dviprasmiškai skamba ir ant dešiniosios D. Motiejūno rankos ištatuiruota Charleso Darwino citata: „Mes nustojame ieškoti monstrų po savo lova, kai suprantame, kad jie slypi mūsų viduje“.

Panašu, kad D-Mo tarsi pats save įspraudė į kampą, o situacija kartais atrodo netgi komiškai – ypač kai į savo komandą NBA vietos nerandantį krepšininką viešai kviečia Tomas Pačėsas.

Tiesa, susidomėjimą lietuviu netiesiogiai išreiškė bent keli NBA klubai – Klivlando „Cavaliers“, Vašingtono „Wizards“, Jutos „Jazz“ ir Portlando „Trail Blazers“, tačiau oficialių pasiūlymų kol kas nepateikė nė vienas iš jų. Tuo metu lietuvio paslaugų pageidavę Bruklino „Nets“ tartis su D. Motiejūnu bent metus negali.

Palikdamas Hjustoną D. Motiejūnas išplatino „Rockets“ klubo bendruomenei skirtą atsisveikinimo žinutę.

„Aš dedu labai daug pastangų į savo profesiją ir dirbau ypač sunkiai, kad būčiau sveikas ir įrodyčiau savo vertę aikštelėje. Tą įrodžiau praėjusį sezoną. Žvelgiu į priekį ir noriu nedelsiant prisidėti prie naujos komandos bei galiausiai laimėti čempionatą. Noriu padėkoti nuostabiems Hjustono gerbėjams už visą palaikymą.

Aš išties mėgavausi būdamas šio miesto bendruomenėje. Šis miestas ir žmonės visuomet užims ypatingą vietą mano širdyje, nes tai vieta, kur pradėjau NBA karjerą. Aš dar daug turiu ką duoti krepšiniui ir nekantrauju grįžti į aikštę“, – teigė D. Motiejūnas.

2011 metų NBA naujokų biržoje 20-uoju šaukimu pakviestas D. Motiejūnas stipriausioje pasaulio lygoje praleido keturis sezonus. Lietuvis per rungtynes pelnė vidutiniškai po 7,8 taško ir atkovojo po 2,9 kamuolio.

2014-2015 metų sezone D. Motiejūno pelnytų taškų vidurkis buvo 12, o atkovotų kamuolių – 5,9, tačiau lietuvis patyrė traumą, jam buvo atliktos dvi nugaros operacijos.

„Rockets“ D. Motiejūną bandė iškeisti dar praėjusiame sezone, bet Detroito „Pistons“ klubas lietuvio paslaugų atsisakė po medicininio patikrinimo, kurio, komandos teigimu, aukštaūgis neįveikė. Tuomet D-Mo vėl grįžo į Hjustoną ir sužaidė 17 rungtynių starto penkete.

Vasarą aukštaūgis, laukdamas naujų pasiūlymų, atsisakė padėti Lietuvos rinktinei olimpinėse žaidynėse, bet laiko veltui nešvaistė: su asmeniniu treneriu plušėjo Vankuveryje ir iki galo išsilaižė visas žaizdas.

Prieš NBA sezono startą pats krepšininkas prisipažino, kad yra 100 procentų pasveikęs po nugaros traumos ir yra pasiruošęs sugrįžti ant parketo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)