Atkakliai ir emocingai vykusį susitikimą geriau pradėjo LSU krepšininkai, kurie nuolat didino persvarą, o po dviejų kėlinių pirmavo 38:27.

Įpusėjus trečiajam kėliniui, universiteto komanda įgijo didžiausią- 13 taškų persvarą (46:33). Tačiau Merserio universiteto krepšininkai sugebėjo ne tik išlyginti, bet ir ketvirtojo kėlinio pradžioje persverti rezultatą- 51:50. Vis dėlto kauniečiams pavyko sustabdyti amerikiečių spurtą, o Tauranto Tamošiūno ir Šarūno Vingelio tritaškiai likus 3 minutėms iki rungtynių pabaigos padėjo atsitiesti- 65:58. LSU krepšininkai iškovojo pergalę 71:66.

Žygimantas Skučas pelnė 17, Šarūnas Vingelis 16, Tomas Urbonas ir Vidmantas Sragauskis po 8, Arūnas Sakalauskas 7, Taurantas Tamošiūnas 6, Paulius Malašauskas ir Šarūnas Beniušis po 3 taškus.

Merserio universitetui daugiausia taškų įmetė Phillipas Leonardas Jaunesnysis (12) ir Danielis Coursey (10).

„Susitikimas turėjo patikti žiūrovams - netrūko atkaklios kovos. Mums nelengva rungtyniauti po fizinio pasirengimo treniruočių dvejas rungtynes iš eilės. Džiaugiuosi, kad žaidėjai nepalūžo, kai amerikiečiai persvėrė rezultatą. Dauguma krepšininkų žaidė kur kas geriau nei pirmadienį, nors Merserio komanda agresyviai gynėsi.

Esu patenkintas ir trenerio Romualdo Petronio darbu, jo patirtis mums yra labai svarbi. Komandos dar laukia daug draugiškų susitikimų. Kontrolines rungtynes žaisime su Donecko „Doneck“, Japonijos komandomis. Rugsėjo viduryje planuojame vykti į Kiniją, kur susitiksime su šios šalies nacionalinės lygos ekipomis“, - sakė LSU komandos treneris Edas Nickus.

Primename, kad pirmadienį Lietuvos sporto universiteto (LSU) krepšininkai Kaune žaidė draugiškas rungtynes su „Athletes in Action“ komanda sudaryta iš JAV studentų krepšinio lygos (NCAA) žaidėjų. Atkakliai vykusį susitikimą po pratęsimo 109:100 laimėjo amerikiečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją