Vilniaus derbyje - karštas mūšis

Praėjusio Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) sezono čempionams Mykolo Romerio universiteto (MRU) krepšininkams nervus patampė savo aištėje rungtyniavę Lietuvos edukologijos (LEU) universiteto studentai. MRU pergalę šventė tik po labai įtemptos rungtynių pabaigos rezultatu 101:97 (24:16, 29:20, 22:26, 26:35).

Po pirmųjų dviejų kėlinių MRU pirmavo solidžiu 17 taškų skirtumu - 53:36 ir mažai kas manė, kad gali būti tokia dramatiška antroji rungtynių pusė.

Visgi, LEU pademonstravo kovotojų charakterį ir įrodė, kad su jais visa jėga reikia kautis nuo pirmųjų iki paskutinių dvikovos sekundžių.

Trečiajame ir ketvirtajame kėliniuose daugiausiai LEU lyderio Dariaus Tarvydo individualiu meistriškumu bei pastangomis skirtumas vis tirpo ir iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 2 min. 40 sek. MRU pranašumas buvo vos vienas taškas - 89:88.

Tuomet nenustygęs vietoje MRU treneris Vytautas Poteliūnas paprašė minutės pertraukėlės, po kurios jo žaidėjai jau kovėsi užtikrinčiau ir vėl oktelėjo į priekį - 96:88. Rankų nuleisti nesiruošė ir LEU - grūmėsi iš paskutiniųjų, tačiau pakeisti įvykius savo naudai jau pritrūko laiko.

MRU gretose nesustabdomas buvo Osvaldas Olisevičius, pelnęs 36 taškus (8/9 dvitaškiai, 6/8 tritaškiai, 2/3 baudos, 6 atk. kam., 35 naudingumo balai), 15 taškų (11 atk. kam.) pridėjo Tautvydas Šležas, 14 (9 atk. kam.) - Julius Kazakauskas, po 9 - Paulius Semaška ir Edvinas Jazukevičius.

LEU komandą tradiciškai tempė Darius Tarvydas, pelnęs 33 taškus, 15 taškų pridėjo Algirdas Palaima, 12 - Martynas Pauliukėnas.

MRU gerokai dažniau klydo (25 ir 11 klaidų), tačiau akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių (50:28).

"LEU - labai kibi komanda, tad rungtynių pabaigoje išties turėjome paprakaituoti. Mano manymu, šiemet LEU krepšininkai atims taškus ne vienam priešininkui. Gerai, kad mes šįkart šsikapanojome, - iškart po rungtynių kalbėjo MRU treneris Vytautas Poteliūnas. - Žaidėjams kartojau, kad varžovai laikosi vien dėl mūsų klaidų. Jų išties buvo daug. Kai kurie krepšininkai bandė ne vietoje ir ne laiku atlikti artistiškus perdavimus, tad vos neprisižaidė. Tikiuosi, kad ši pamoka pravers ateičiai", - pridūrė čempionų treneris.

LEU treneris Egidijus Ženevičius savo žaidėjams prieš dvikovą akcentavo, kad su tituluota MRU ekipa reikia bent garbingai susikauti.

"Taip ir buvo, žaidėjai kovėsi, kiek galėjo. Galbūt rungtynių pradžioje vyrai kiek perdegė, tačiau antroje rungtynių pusėje buvo graži kova. Jei ne kai kurie skuboti sprendimai, vienu metu net galėjome persverti rezultatą savo naudai. Visgi vyrai šaunuoliai, kad kovėsi iki paskutinių sekundžių", - teigė LEU treneris.

MRU su 3 pergalėmis iš tiek pat galimų LSKL turnyrinėje lentelėje žengia trečia, LEU su 2 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais - ketvirta.

Kauno mūšyje - VDU pergalė

LSKL Kauno komandų derbyje savoje arenoje rungtyniavę Kauno technologijos universiteto (KTU) studentai po permainingos kovos rezultatu 77:87 (21:18, 19:24, 10:24, 27:21) turėjo pripažinti Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ekipos pranašumą ir kol kas čempionate liek be pergalių.

Pirmasis kėlinys prasidėjo taikliais VDU krepšininkų Vaido Kariniausko, Mariaus Valukonio ir Marijaus Užupio metimais - 9:0.

KTU pirmuosius taškus pelnė tik po trijų minučių, kuomet VDU gynybą įveikė KTU žaidėjas Nerijus Barauskas.

Netrukus aikštės šeimininkai ėmė rinkti vieną po kito taškus ir po pirmojo kėlinio buvo priekyje - 21:18, o dar po kelių akimirkų, kai Matas Staniukaitis ir Mantvydas Stašelis pridėjo po taiklų tolimą metimą, KTU jau pirmavo 9 taškų skirtumu - 29:20.

Svečiai nepasimetė, sugebėjo dar kartą perimti iniciatyvą bei surengę galingą spurtą po taiklaus Luko Lekavičaus dvitaškio išlygino rezultatą - 36:36.

Po didžiosios pertraukos VDU jau nebesiruošė juokauti, susikrovė 19 taškų persvarą - 69:50 ir jau ramiai baigė rungtynes.

KTU komandoje išsiskyrė Matas Staniukaitis, įmetęs 17 taškų (2/3 trit., 7 atk. kam., 7 rez. perd., 21 naud. bal.), Nerijus Barauskas pridėjo 13, Mindaugas Jakšas ir Mantvydas Stašelis – po 10.

VDU komandą į pergalę vedė Tadas Jogėla, surinkęs 19 taškų (11 atk. kam., 22 naud. bal.), Donatas Sabeckis pridėjo 13, Lukas Lekavičius, Vaidas Kariniauskas ir Justas Tamulis – po 12 tšk.

"Įdomios rungtynės. Mūsų komanda pagal sudėtį lyg ir stipresnė, tačiau kai tik susikraudavome didesnį skirtumą, varžovai vėl greitai priartėdavo. Tada mums vėl tekdavo sunkiai dirbti. Man tai priminė lyg pelės žaidimą su kate", - teigė VDU treneris Arūnas Juknevičius.

VDU (3 pergalės, 1 pralaimėjimas) LSKL turnyrinėje lentelėje žengia antra, KTU (3 pralaimėjimai, 0 pergalių) - paskutinė, devinta.

LSU išsaugojo lyderių poziciją

Ketvirtą pergalę iš eilės iškovojo praėjusio LSKL sezono vicečempionai Lietuvos sporto universiteto (LSU) krepšininkai. Šįkart jie savo žiūrovų akivaizdoje 13 taškų skirtumu - 67:54 (22:18, 9:8, 21:12, 15:16) palaužė iki šiol nė vienos pergalės nepatyrusius Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentus.

VGTU varžovams du kėlinius priešinosi itin atkakliai - komandos į didžiąją pertrauką iškeliavo aikštės šeimininkams pirmaujant vos 5 taškų skirtumu - 31:26.

Edo Nickaus auklėtiniai dviženklį pranašumą įgijo 27 rungtynių minutę ir nuo tos akimirkos jau jautėsi saugiai.

LSU komandos gretose daugiausiai - 13 taškų pelnė Arūnas Sakalauskas, 12 pridėjo Šarūnas Vingelis, po 8 - Karolis Babkauskas, Taurantas Tamošiūnas ir Žygimantas Skučas (11 atk. kam.).

Iš VGTU komandos išsiskyrė Evaldas Rastenis, pelnęs 13 taškų, 8 pridėjo Giedrius Marčiukaitis, 7 - Lukas Augustinas.

"Net nebuvo minčių, kad galime pralaimėti, tačiau nesakau, kad nereikėjo žaisti. Leidau parungtyniauti visiems 11 į rungtynes atvykusiems žaidėjams. Kai atlieki daug keitimų ir leidi visiems pažaisti, tuomet žaidimas šiek tiek išsibalansuoja. Kita vertus, mes ir nesiekėme sutriuškinti VGTU komandos. Mums šis susitikimas buvo labai naudingas, kadangi šią savaitę neturime LKL rungtynių. Po traumų į aikštelę sugrįžo Šarūnas Beniušis ir Tomas Urbonas. Po truputį ir jie turėtų įsibėgėti", - mano LSU treneris Edas Nickus.

LSU su 4 pergalėmis iš tiek pat galimų išsaugojo vienvaldžio LSKL lyderio poziciją, o VGTU ekipa su 4 pralaimėjimais LSKL turnyrinėje lentelėje žengia priešpaskutinė, aštunta.

ŠU nugalėjo VU

Šiaulių universiteto (ŠU) krepšininkai po permainingos kovos savų žiūrovų akivaizdoje rezultatu 69:61 (14:18, 25:13, 13:15, 7:15) nugalėjo Vilniaus universiteto (VU) studentus.

Vilniečiai pirmajame kėlinyje pirmavo 18:11, tačiau netrukus šiauliečiai sužaidė kelias sėkmingas atkarpas ir persvėrė rezultatą savo naudai - 26:25.

Dar po kelių akimirkų ŠU sužaidė įspūdingą atkarpą 18:4 ir susikrovė dviženklį pranašumą - 45:31. Sostinės atstovams dar buvo pavykę priartėti iki 6 taškų - 46:52, tačiau didesnės rungtynių intrigos sukelti nebepavyko.

ŠU komandai 20 taškų pelnė Arvydas Gydra, 12 pridėjo Modestas Kumpys, 9 - Arūnas Sajevičius.

Iš vilniečių dviženklį taškų skaičių surinko trys krepšininkai: Karolis Brusokas - 18 (12 tak. kam.), Kostas Jonuška - 15, Laurynas Jacevičius - 10.

"Nebuvo lengvos rungtynės, varžovai gražiai žaidė, tačiau mes šįkart buvome stipresni. Džiaugiuosi, kad mano žaidėjai įgyvendino tai, ką planavome. Laimėti - visada smagu", - neslėpdamas geros nuotaikos sakė ŠU treneris Vaidas Pauliukėnas.

ŠU komanda (2 pergalės, 1 pralaimėjimas) LSKL turnyro lentelėje žengia penkta, VU (1 pergalė, 3 nesėkmės) - šešta.

LSKL turnyro lentelė:

1.LSU4408
2.VDU4317
3.MRU3306
4.LEU4226
5.ŠU3215
6.VU4135
7.KU3124
8.VGTU4044
9.KTU3033

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją