Ketvirtadienį vykusiose pusfinalio rungtynėse šios dvi ekipos savo varžoves patiesė užtikrintais taškų skirtumais: VDU Vilniuje rezultatu 86:71 (21:16, 25:15, 22:27, 18:13) palaužė praėjusio sezono bronzos medalių laimėtojas Mykolo Romerio universiteto (MRU) merginas, o LSU rezultatu 78:46 (13:19, 22:10, 25:5, 18:12) palaužė Klaipėdos universiteto (KU) atstoves.

VDU merginos dvikovoje su MRU dar iki didžiosios pertraukos susikrovė dviženklę taškų persvarą - 46:31 ir antroje rungtynių pusėje rungtyniavo kur kas ramiau.

VDU gretose nesustabdoma buvo Mantė Kvedaravičiūtė, pelniusi 29 taškus (8 atk. kam.), 23 taškus (13 atk. kam.) pridėjo Kristina Alminaitė, 21 (7 atk. kam.) - Eglė Tarasevičiūtė.

Iš MRU komandos išsiskyrė 26 taškus pelniusi (11 atk. kam) Lina Pikčiūtė, 20 taškų surinko Eglė Šniokaitė, 11 - Rita Žilinskaitė.

„Pergalę lėmė kovingumas – merginos buvo nusiteikusios sunkiai dirbti nuo pirmųjų dvikovos sekundžių“, - iškart po pergalės džiaugėsi VDU trenerė Liucija Kalvaitienė.

Anot jos, laukia itin sunki kova dėl aukso medalių. „Susitiks dvi visiškai skirtingo braižo komandos. Mes turime ūgio pranašumą, tad stengsimės tai ir išnaudoti. Suprantu, kad LSU žūtbūt sieks atsirevanšuoti už pernykštį finalą, tačiau mes darysime viską, kad apgintume čempionių titulus. Jei ir finale mūsų ekipoje bus tokia kovinė dvasia, kokia buvo pusfinalio rungtynėse, tuomet tikrai turėtume laimėti“, - pridūrė L. Kalvaitienė.

Trys rinktinės kandidatės – dar ne viskas

Kitaip pusfinalio rungtynės klostėsi Kaune tarp LSU ir KU merginų. Pajūrio atstovės iš pradžių pirmavo - 19:13, tačiau dar iki didžiosios pertraukos trumpą atsarginių žaidėjų suolelį turinčios klaipėdietės ėmė strigti LSU merginų gynybos gniaužtuose. Tai aikštės šeimininkėms leido persverti rezultatą savo naudai - 35:29 ir vėliau akivaizdžiai kontroliuoti rungtynes.

Dar nemalonesnė situacija klaipėdietėms susiklostė trečiajame kėlinyje, per kurį pačios pelnė vos 5, o varžovėms leido surinkti 25 taškus. Po šio šalto dušo KU merginos jau nebesugebėjo atsitiesti ir buvo priverstos susitaikyti su skaudžiu pralaimėjimu.

LSU ekipą į pergalę vedė Erika Liutkutė, pelniusi 18 taškų (6/8 dvit., 2/4 trit, 7 atk. kam., 2 rez. perd.), 12 taškų surinko Eglė Sarapaitė, po 11 - Neringa Skadaitė ir Gabrielė Vaičekauskaitė. LSU komandai bent po kelis taškus pelnė 10 krepšininkių.

KU gretose taškus rinko vos 4 žaidėjos: Eglė Šikšniūtė (15 tšk., 8 atk. kam.), Gabrielė Gutkauskaitė (14 tšk.), Monika Grigalauskytė (12 tšk., 12 atk. kam.) ir Lina Baltuonytė (5 tšk., 9 atk. kam.). Trys iš klaipėdiečių daugiausiai taškų pelniusios žaidėjos – Lietuvos moterų krepšinio rinktinės kandidatės.

LSU akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl kamuolių (57 ir 43 atk. kam.) bei gerokai rečiau klydo (14 ir 23 klaidos).

„Iš pradžių mums buvo sunku sustabdyti net tris Lietuvos moterų krepšinio rinktinės kandidates, kurios rungtyniauja Klaipėdos universiteto ekipoje, tad atsilikinėjome. Visgi, vėliau išvarginome klaipėdiečių lyderes ir persvėrėme rezultatą. Pergalė pusfinalyje lėmė darnus komandinis žaidimas ir skubėjimas į pagalbą viena kitai“, - pabrėžė LSU trenerė Rasa Kreivytė.

Pasak jos, finale viena iš svarbesnių užduočių bus sustabdyti aukštaūgę Kristiną Alminaitę. „Nežinau, kaip rasti jau priešnuodžių, bet kažką mąstysime. Kovosime iš paskutiniųjų ir bandysime suvesti pernykščio finalo sąskaitas“, - teigė LSU trenerė.

Pernai LSU merginos LSKL finale VDU krepšininkėms nusileido tik po itin atkaklios kovos rezultatu 80:87.

Kartojasi ir mažasis finalas

Taigi, pusfinalio rungtynes pralaimėjusios ekipos – KU ir MRU gegužės 3 dieną 16 val. MRU sporto salėje vyks kovos dėl LSKL bronzos medalių.

Šios dvi komandos ir pernai kovėsi LSKL mažajame finale. Tąkart pergalę rezultatu 71:67 šventė MRU. Pernai kova dėl medalių tarp šių ekipų klostėsi itin dramatiškai – klaipėdietės pirmavo 15 taškų skirtumu, tačiau galiausiai pralaimėjo.

Taigi, KU merginos puikiai prisimena šias skaudžias rungtynes ir dega noru atsikeršyti.

Priminsime, kad LSU po reguliaraus čempionato kovų tvirtai įsitaisė pirmoje LSKL turnyrinės lentelės pozicijoje. Jų sąskaitoje 9 pergalės ir vos vienas pralaimėjimas.

Reguliariajame čempionate antros liko praėjusio sezono bronzos medalių laimėtojos Mykolo Romerio universiteto (MRU) studentės (8 pergalės, 2 pralaimėjimai), trečios - praėjusio sezono čempionės Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkės (6 pergalės, 4 pralaimėjimai), ketvirtos - Klaipėdos universiteto (KU) atstovės (5 pergalės, 5 pralaimėjimai).

Būtent šios ekipos ir pateko į finalinio ketverto varžybas, o likusios dvi turnyrinės lentelės dugne esančios komandos - Vilniaus universitetas (VU, 1 pergalė, 9 pralaimėjimai) ir Kauno technologijos universitetas (KTU, 1 pergalė, 9 pralaimėjimai) čempionatą buvo priverstos baigti anksčiau laiko.