VDU merginos LKKA ekipai atsirevanšavo už pernykštę nesėkmę finale (pernai kovoje dėl aukso medalių 10 taškų skirtumu - 74:64 pajėgesnės buvo LKKA studentės).

Tiesa, tuomet LKKA atitrūko tik ketvirtajame kėlinyje, kurį sužaidė 24:11.

Ne ką mažesnė intriga finale virė ir šįkart - nors VDU pirmajame kėlinyje susikrovė dviženklę taškų persvarą - 24:12, tačiau vėliau LKKA ekipa atstatė pusiausvyrą ir net pirmavo 47:44, 63:55.

Visgi, VDU krepšininkės rado jėgų pakeisti rungtynių baigti - ketvirtajame kėlinyje kilo į lemiamą įturmą, sėkmingiau sužaidė rungtynių pabaigą ir išplėšė pergalę bei didžiąją LSKL nugalėtojų taurę.

LKKA - VDU - 80:87 (16:24, 31:20, 16:16, 17:27).

VDU į pergalę vedė Mantė Kvedaravičiūtė, pelniusi 31 tašką (atkovojo 8 kamuolius). Ji pripažinta naudingiausia komandos žaidėja.

Ieva Stankevičiūtė prie pergalės pridėjo 22 taškus, Kristina Alminaitė - 17, Dovilė Saurazaitė - 8 tšk.

LKKA gretose ryškiai išsiskyrė Santa Okockytė, kuri pelnė net 41 tašką (7,16 dvit., 6/14 trit., 8/11 baudų metimai, 7 atkovoti kamuoliai) ir buvo pripažinta naudingiausia komandos žaidėja.

Neringa Skadaitė pridėjo 15 taškų, Laura Svarytė - 15 taškų, Erika Liutkutė - 9 tšk., Vitalija Kaminskytė - 6 tšk.

VDU trenerė Liucija Kalvaitienė: "Smagu, kad pagaliau pasekėme VDU ekipos vyrų pėdomis ir pirmą kartą istorijoje tapome LSKL čempionėmis. Tai itin džiugi diena. Krepšininkių VDU komandą subūriau prieš dešimtmetį, tuomet mergaites surinkau be didelių tikslų, tiesiog norėjau, kad pažaistų, pasportuotų. Tai buvo tiesiog mėgėjiškas žaidimas ir tiek. O štai vieną dieną VDU merginų komanda tapo ir čempionėmis. Tai kažkas neįtikėtino. Manyčiau, kad mūsų pergalę lėmė būtent pasiaukojantis žaidimas ir begalinis noras nugalėti. Merginos tikros šaunuolės".

LSKL bronza - MRU krepšininkėms

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) dailiosios lyties atstovių 2011-2012 metų sezono bronzos medalius antrus metus paeiliui iškovojo Vilniaus Mykolo Romerio (MRU) universiteto žaidėjos. Jos Kaune vykusiose dramatiškose mažojo finalo rungtynėse panaikino 15 taškų atsilikimą ir rezultatu 71:67 nugalėjo Klaipėdos universiteto (KU) studentes.

Klaipėdietės šįkart dvikovą pradėjo itin pakiliai nusiteikusios - Inesos Visgaudaitės ir Monikos Grigalauskytės vedamos pajūrio atstovės spurtavo 14:0, o į didžiąją pertrauką iškeliavo turėdamos 15 taškų pranašumą - 38:23.

Visgi, po didžiosios pertraukos KU jau gerokai apmažino žaidimo tempą, jau atrodė išvargusios, o MRU atstovės tuo tarpu kantriai mažino atsilikimą.

Puikiai į žaidimą įsiliejo MRU lyderė Šarūnė Povilionytė, kuri klaipėdietes varė į neviltį taikliais metimais. Ketvirtojo kėlinio viduryje MRU išlygino rezultatą - 56:56, o dar po kelių vilniečių ekipos žaidėjos Neringos Kasperavičiūtės taiklių atakų MRU jau buvo priekyje - 64:58.

Tuomet iniciatyvos ėmėsi KU lyderė Inesa Visgaudaitė, kuri pataikė du paeiliui tritaškius ir išlygino rezultatą - 64:64.

Iki rungtynių pabaigos likus 1,5 minutės prie baudų metimo linijos stojusi MRU žaidėja Ieva Prėskienytė pataikė vieną iš dviejų metimų - 65:64. Netrukus KU ekipos ataka buvo nesėkminga ir visas pajūrio krepšininkių viltis sužlugdė vilniečių komandos krepšininkė Benita Linkevičiūtė, kuri pataikė iš po krepšio ir dar išpravokavo pražangą. Baudos metimas buvo taiklus - 68:64.

KU studentės dar dėjo visas pastangas, tačiau pakeisti rungtynių baigčiai jau pritrūko laiko.

Pernai LSKL mažajame finale, vykusiame Kauno sporto halėje, tų pačių komandų dvikovoje 68:61 pajėgesnės buvo MRU krepšininkės.

KU - MRU - 67:71 (20:8, 18:15, 15:24, 14:24).

MRU ekipą į pergalę vedė Benita Linkevičiūtė, surinkusi 22 taškus, Ieva Prėskienytė ir Šarūnė Povilionytė pridėjo po 15 taškų, Inga Grigaitė - 10, Rita Žilinskaitė - 9 tšk.

KU gretose išsiskyrė Inesa Visgaudaitė, surinkusi 24 taškus, po 15 pridėjo Kristė Druskytė ir Gabrielė Gutkauskaitė, Monika Grigalauskytė - 1 tšk.

Klaipėdietės dažniau klydo - jų sąskaitoje 22, o MRU - 15 klaidų.

Priminsime, kad pajūrio atstovės reguliariajame čempionate iškovojo 9 pergales ir tik kartą suklupo bei tapo reguliaraus čempionato nugalėtojomis. Visgi, tai joms medalių negarantavo - šių metų sezono pavyzdys dar kartą įrodė, kad reikia gerai žaisti ne tik sezono metu, bet ir lemiamas rungtynes.

Klaipėdos ekipos trenerė Daiva Drungilienė: "KU krepšininkės buvo ryžtingai nusiteikusios kovai ir pergalei - tai įrodė rungtynių pradžia. Deja, po didžiosios pertraukos žaidėjos ėmė nervintis, stresuoti, prisirinko pražangų ir iniciatyvą perėmė varžovės. Pralaimėjome apmaudžiai. Galima sakyti, kad paleidome pergalę iš rankų. Visgi, esu patenkinta mergaičių viso sezono darbu, jos atidavė visas jėgas, kovojo pasiaukojančiai. Gaila, kad paskutinėmis varžybų akimirkomis pritrūkome sėkmės. Nepaisant to, didžiuojuosi merginomis, jų kovingumu, darbštumu. Mūsų komandos žaidėjų suolelis, palyginti su kitomis komandomis, itin trumpas. Tikimės, kad kitąmet daugiau žaidėjų padėti mūsų komandai."

MRU strategas Algirdas Budėnas: "Tikėjau savo komanda net ir tuomet, kai pralaiminėjo 15 taškų skirtumu. Savo žaidėjoms sakiau, kad negalima nuleisti rankų ir reikia kovoti iki pabaigos. Žinojau, kad klaipėdietės anksčiau ar vėliau pavargs, kadangi jos neturi daug žaidėjų. Galiausiai tikėjau, kad ir mums pradės kristi kamuolys į krepšį. Juk visas rungtynes nepataikyti negalime. Pasitvirtino mano viltys ir antroje rungtynių pusėje perėmėme iniciatyvą. Pernelyg džiūgauti dėl šios pergalės negalime. Mūsų tikslas buvo iškovoti LSKL čempionų laurus, bet deja, mūsų komandai dėl traumų ir kitų priežasčių negalėjo padėti keturios svarbios žaidėjos, lyderės: Eglė Šniokaitė, Indrė Dūdėnaitė, Sigita Galdikaitė ir Gintarė Petronytė".