Pirmame kėlinyje vyko atkakli kova. Jaunosios Kauno rajono krepšininkės sėkmingai pradėjo rungtynes ir po Indrės Dudėnaitės dvitaškio pirmavo 9:4. Tačiau netrukus „VIČI-Aistės“ suaktyvino gynybą, užbaigė porą greitų atakų ir išlygino rezultatą. Aikštelės šeimininkių gretose puikią atkarpą sužaidė Mantė Kvederavičiūtė, pataikiusi du tolimus metimus iš eilės bei pridėjusi dvitaškį. Po pirmo kėlinuko – 22:17.

Antro kėlinuko pradžioje „VIČI-Aisčių“ persvara išaugo iki 7 taškų, bet Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė puikiu perdavimu surado po krepšiu atsidengusią Eglę Tarasevičiūtę, o kitos atakos metu pataikė tolimą metimą – 28:26. Aikštelės šeimininkės iš karto atsakė septyniais „sausais“ taškais, o likus 2 minutėms iki didžiosios pertraukos po dar vieno M. Kvederavičiūtės dvitaškio „VIČI-Aistės“ nutolo jau 13 taškų atstumu – 41:28.

Tuo nemalonumai Kauno rajono merginoms nesibaigė. Jaunosioms krepšininkėms užstrigus varžovių zoniniame spaudime, Kauno komandos persvara per likusį laiką išaugo daugiau nei dvigubai – 59:31. M. Kvederavavičiūtė per pirmąją dvikovos pusę pelnė net 18 taškų (4/5 tritaškiai).

Trečiame ketvirtyje aikštelės šeimininkių persvara toliau augo. Dviem puikiais epizodais įsiminė Lina Pikčiūtė. Kartą puolėja, perėmusi kamuolį savo aikštelės pusėje, užbaigė greitą ataką pati, o ketvirčio pabaigoje atkovojo kamuolį puolime ir užbaigė ataką nenusileisdama ant žemės. Per paskutines 10 minučių vaizdas aikštelėje nesikeitė, šeimininkės visiškai kontroliavo padėtį. Paskutinę minutę Vita Kuktienė po Courtnay Pilypaitis perdavimo pelnė 100 tašką. Šis metimas buvo paskutinis rungtynėse – 100:44.

„VIČI-Aistės”: Mantė Kvederavičiūtė, Vaida Kuktienė 17 (6/6 dvitaškiai), Vaida Sipavičiūtė ir Tatjana Liktarovič po 13, Sandra Linkevičienė ir Courtnay Pilypaitis po 10 taškų.

„Sirenos“: Indrė Dudėnaitė 14, Kristina Alminaitė 12, Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė 9 taškai.

Šeštadienį savų žiūrovų akivaizdoje žaidusios „LKKA Aistės“ (2/1) įsirašė dar vieną pergalę į savo sąskaitą. Sabonio krepšinio centre įvykusiose akistatoje su Utenos (1/1) krepšininkėmis kaunietės rungtynių gale sužaidė tiksliau, pataikė kelis svarbius metimus ir iškovojo antrą pergalę LMKL čempionate – 64:58 (13:12, 18:19, 14:12, 19:15).

Po trijų kėlinukų šeimininkės turėjo vos 2 taškų persvarą. Likus iki rungtynių pabaigos žaisti 3 min. rezultatas tapo lygus. Tuomet labai svarbų tritaškį smeigė Ugnė Avižienytė, kuri susitikime pelnė 18 taškų ir išvedė savo ekipą į priekį. Utenos žaidėjos vėliau ne kartą stojo prie baudų metimo linijos, bet netaiklūs metimai atėmė didesnius šansus kovoti dėl pergalės. Išsaugujusios įgytą trapią persvarą „LKKA Aistės“ šventė pirmą pergalę namuose ir antrą, LMKL sezone.

Sekančias rungtynes Kauno komanda žais spalio 22 dieną, namuose su Klaipėdos „Lemminkainen“. Utena taip pat spalio 22 dieną, Kauno rajone mes iššūkį „Sirenoms“

„LKKA Aistės“ rezultatyviausios žaidėjos: U. Avižienytė – 18 (tritaškiai 6/4, 5 klaidos), L. Svarytė – 9 (9 atkovoti kam.), J. Marmienė ir V. Kaminskytė po 7 (Marmienė 10 atk. kam.), D. Saurazaitė ir K. Balčiūnaitė po 6, J. Matuzonytė – 5, G. Jasiunskaitė – 4, N. Skadaitė – 2 taškai.
(L. Želnytė, E. Vitkutė, A. Baronėnaitė).

Utenos ekipoje išsiskyrė: I. Raugaitė – 13, E. Briedytė – 10.

Ričardas Maceina, „LKKA Aistės“ vyr. tr.: „Smagu namuose iškovoti pergalę. Žaidėme iš tiesų su labai patyrusia komanda ir šaunu, jog rungtynių gale vis tik laimėjome. Šiandien noriu pasidžiaugti jaunomis žaidėjomis, kurios įnešė tikrai didelį indėlį – stengėsi, kovojo, to mums ir reikia. Kitas svarbus dalykas yra tai, jog šiandien panaudojome 11 žaidėjų. Iš tiesų siekiant pergalės daug komandų remiasi mažesniu skaičiumi, tačiau šiandien visi turėjo savo šansą ir juo manau, puikiai pasianudojo“.

Korenlija Balčiūnaitė, „LKKA Aistės“ kapitonė: „Rungtynių gale pataikėme kelis svarbius metimus ir taip šoktelėjome vienu žingsniu į priekį. Reikia pagirti šiandien Ugnę Avižienytę, kuri išsiskyrė rezultatyvumu ir taikliais tritaškiais. Šiaip visos, kaip komanda kovojome, stengiamės ir galiausiai šventėme antrą pergalę šiame sezone. Aš esu patenkinta mūsų kovingumu ir gynyba – ji buvo svarbi kovojant su labai patyrusia ir protinga Utenos komanda“.

Laura Svarytė, „LKKA Aistės“ vidurio puolėja: „Esu nepatenkinta savo žaidimu. Žinau, jog galiu geriau žaisti puolime ir aišku, gynyboje. Esu laiminga, jog nugalėjome viešnias. Dabar ruošimės kitai, ne ką lengvesnei dvikovai su Klaipėdos krepšininkėmis“.

Paskutiniame mače Marijampolės „Sūduva“ 78:77 (21:26, 22:17, 17:16, 18:18) palaužė Šiaulių „Rūtos“ pasipriešinimą. Šeimininkėms 28 taškus surinko Liudmila Malceva, 17 - Margarita Bulanova, o jų varžovėms - 25-is Sandra Baliutavičiūtė, 22 - Olga Ziuzkova.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją