Abi komandos rungtynes pradėjo apylygiai, o įpusėjus ketvirčiui rezultatas buvo lygus – 7:7. Likus žaisti kiek mažiau nei 2 minutes 4 taškų persvarą susikrovė „Sūduva“ (13:9), tačiau kėlinį baudų metimais baigusi Jolanta Marmienė leido „Hoptrans-Sirenoms“ sumažinti šeimininkių pranašumą – 13:15.


Antrąjį kėlinį atkarpą 6:2 pradėjo marijampolietės ir vėl pabėgo į priekį – 21:15. Didžiąją dalį kėlinio „Sūduvai“ išlaikė pranašumą, o likus žaisti 3 minutes komandas skyrė 7 taškai – 29:22. Kėlinio pabaiga ir vėl buvo sėkmingesnė Kauno rajono krepšininkėms, kurios pelnė 4 taškus iš eilės ir prieš didžiąją pertrauką sumažino atsilikimą iki 3 taškų – 26:29.

Po ilgosios pertraukos spurtą 12:4 surengė „Hoptrans-Sirenos“ ir išsiveržė į priekį 5 taškais – 38:33. Likus žaisti 3 minutes iki ketvirčio pabaigos kaunietės ir toliau kontroliavo žaidimą bei buvo priekyje – 48:41. Per likusį laiką sėkmingą atkarpą 9:2 sužaidė marijampolietės ir išlygino rezultatą – 50:50. Kėlinį 4 taškais baigė „Sūduvos“ legionierės ir prieš lemiamą ketvirtį leido šeimininkėms pirmauti – 54:50.

Paskutinės dešimt minučių prasidėjo įtemptai ir abiems ekipoms sunkiai sekėsi rinkti taškus bei rezultatyviai regzti atakas. Įpusėjus ketvirčiui ir toliau 4 taškų pranašumą turėjo Marijampolės ekipa – 56:52. Tiksliai iš toli atakavusi Santa Okockytė leido „Hoptrans-Sirenoms“ sumažinti atsilikimą iki minimumo – 55:56. Likus žaisti kiek daugiau nei 2 minutes kaunietės persvėrė rezultatą (61:59), o tokiu vaizdu nepatenkintas Rimvydas Samulėnas buvo priverstas paprašyti minutės pertraukėlės.

Likus žaisti 36 sekundes dvitaškį iš po krepšio įmetė Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė ir išvedė viešnias į priekį – 63:61. Marijampolietės užmynė galinę liniją ir sėkmingos atakos nesurengė, o kamuolys atiteko kaunietėms. Kėlinio pabaigoje „Sūduva“ pradėjo naudoti pražangų taktiką, kuri pasiteisino – keturi „Hoptrans-Sirenų“ baudų metimai skriejo pro šalį. Galimybę išlyginti rezultatą turėjo „Sūduvos“ žaidėja Shanika Butler, tačiau jos metimas iš po krepšio buvo netaiklus. Paskutinėmis sekundėmis tiksliai baudų metimus realizavo „Hoptrans-Sirenų“ aukštaūgė Ieva Prėskienytė ir leido savo komandai švęsti pergalę – 65:61.

„Sūduva“: I. Šalkauskė (14 atk. kam.) ir L. Svarytė (10 atk. kam.) po 12, Sh. Walker 11, A. Gabalytė 10 taškų (7 klaidos).

„Hoptrans-Sirenos“: S. Okockytė 20, R. Žemantauskaitė-Matlašaitienė 15, I. Prėskienytė 13 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)