Lietuvos sporto universitete (LSU) turizmo ir sporto vadybos magistro mokslus kremtanti krepšininkė pasinaudojo vieno šalies kelionių organizatoriaus pasiūlymu iš išvyko atlikti praktikos į Turkiją. Nors kaip pati tikina, studijas LSU rinkosi dėl sporto vadybos, bet vėliau susidomėjo ir turizmu.

„Studijuoju turizmo ir sporto vadybos magistre, tačiau šias studijas rinkausi dėl sporto vadybos, o tik pradėjusi studijuoti susidomėjau ir turizmu. Kad dirbsiu gide, niekada nebūčiau pagalvojusi, tačiau sezonas baigėsi ir reikėjo kažkuo užsiimti“, – pasakojo krepšininkė.

Pasibaigus sezonui krepšininkė nusprendė užpildyti praktikos anketą, o vėliau ir nusišypsojo sėkmė šią praktiką įgyvendinti.

„Tarptautinis kelionių organizatorius „TezTour“ kiekvieną sezoną, studentams ir ne tik, siūlo atlikti praktiką jų kompanijoje. Pamačiusi jų pranešimą pamaniau, kad būtų visai nebloga galimybė pakeliauti bei įgyti visokeriopos praktikos. Užpildžiau anketą, o vėliau sulaukiau ir jų kvietimo“, – džiaugėsi M. Petrauskaitė.

Krepšininkė džiaugėsi, kad jai teko galimybė praktiką atlikti Turkijoje ir po čia praleistų kelių savaičių ji gali apie šią šalį atsiliepti tik teigiamai. „Hoptrans-Sirenų“ žaidėja džiaugėsi, kad nauja patirtis jai labai įdomi ir kupina įspūdžių.

„Viskas iš tiesų labai nauja, bet kartu ir labai įdomu. Turkija – nuostabi šalis, saulė, jūra – idealu. Žinoma, tuo netenka pasidžiaugti labai dažnai, kadangi turime daug darbo, tačiau kai labai norime, randame laiko ir pramogoms. Šis naujas darbas man yra kaip tikras iššūkis, bet kol kas viskas labai patinka“, – įspūdžiais dalinosi 23 metų krepšininkė.

Kiekvieną dieną M. Petrauskaitei į naująjį darbą tenka keltis dar tekant saulei, tačiau įgijusi daugiau patirties krepšininkė turistams ves ir ekskursijas po Turkiją.

„Vienintelis minusas, kurį galėčiau pasakyti yra tai, kad turime keltis pusę keturių ryto. Kol kas mano darbas dar nėra gidės, tačiau mes daug mokomės ir vėliau teks užsiimti ir ekskursijomis“, – kalbėjo krepšininkė.

Kelionės visada buvo M. Petrauskaitės aistra, tačiau šiuo pomėgiu LMKL čempionė galėdavo pasidžiaugti tik vasarą, pasibaigus sezonui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją