Nors rungtynes sėkmingiau pradėjo klaipėdietės (4:0), tačiau netrukus „Sūduva-Mantinga“ išlygino rezultatą ir aikštelėje užvirė lygių varžovių dvikova. Visgi pirmojo kėlinio pabaigą sėkmingiau sužaidė šeimininkės ir šiek tiek nutolo (23:17).

Antrajame kėlinyje toliau virė atkakli kova, tačiau pirmosios rungtynių įtampos neatlaikė „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkės, kurios ėmė dažnai klysti perduodamos kamuolį, tokiu būdu leisdamos priešininkėms atitrūkti. Šeimininkių klaidas „Fortūna“ vertė greitomis rezultatyviomis atakomis ir po dviejų kėlinių turėjo keturių taškų persvarą.

Po didžiosios pertraukos „Fortūna“ dar šiek tiek nutolo 39:32, bet tada viešnių laukė taškų badas – iki pat 7-tosios trečiojo kėlinio minutės joms nepavyko pelnyti nė taško, o „Sūduva-Mantinga“ tuo metu atkakliai artėjo ir persvėrė rezultatą. Netrukus marijampolietės skirtumą padidino iki dviženklio (51:41). Kėlinio pabaigoje „Fortūna“ kiek sušvelnino savo padėtį (53:46).

Ketvirtajame kėlinyje aikštelėje vyravo tikras chaosas – abi komandos aktyviai gynėsi,tačiau puldamos dažnai klysdavo ir prarasdavo daug kamuolių. „Sūduva-Mantinga“ sugebėjo pirmoji sutramdyti emocijas, todėl ir neišleido pergalės iš savo rankų.

„Sūduva-Mantinga“ iškovojo antrąją pergalę prieš „Fortūną“ žaisdama namuose.

Pasak Marijampolės ekipos stratego Stasio Žaliabarščio, pirmoje rungtynių pusėje jo auklėtinės pralaimėjo kovą dėl kamuolio, tačiau antroje pusėje šis svarbus žaidimo rodiklis buvo pagerintas ir tai padėjo komandai perimti žaidimo vadžias į savo rankas.

„Marijampolietės šiandien buvo stipresnės ir iškovojo pelnytą pergalę, - sakė „Fortūnos“ vyriausiasis treneris Dalius Ubartas. – Mums rungtynės buvo iš dviejų dalių – iki trečiojo kėlinio pradžios žaidėme gana neblogai, bet po to sustojome. Kai varžovėms atidavėme iniciatyvą, jos susigrąžinti nesugebėjome. Klaidos buvo viena svarbiausių mūsų nesėkmės priežasčių.„

Rezultatyviausiai Marijampolės ekipoje žaidė: Ela Briedytė – 13 taškų, Laima Rickevičiūtė – 12, Giedrė Kirstukaitė – 10.

„Fortūnai“ daugiausia taškų pelnė: Lina Aglinskaitė – 15 taškų, Gabrielė Gutkauskaitė – 14, Garkeiva Council – 10.


Kitų penktadienio LMKL rungtynių rezultatai:

Kauno raj. „Hoptrans-Sirenos“ – Vilniaus „Jaunieji talentai“ 85:72 (25:22 18:18 22:13 20:19)

Kauno „Aistės-LSU“ – „Utena“ 57:48 (18:15 11:10 10:10 18:13)

Vilniaus „Kibirkštis-VIČI-IKI“ – Šiaulių „Rūta-Universitetas“ 85:69 (23:23 21:21 21:11 20:14 ).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją