Nors lygos dalyvių skaičius ateinančiame sezone bus kiek mažesnis, tačiau dėl čempionių taurės kovos bene visos stipriausios praėjusio čempionato ekipos. Aštuonioliktajame LMKAL sezone žais 18 komandų iš 6 Lietuvos miestų ir 4 rajonų. Lygos valdyba ir komandų atstovai vienbalsiai nutarė, jog svarbiausias ateinančių metų tikslas – dar labiau gerinti varžybų organizavimą bei čempionato dalyvių meistriškumą.

Šį sezoną pasikeitė pirmenybių vykdymo formatas: komandos kovos ne tris, o keturis ratus, kurie suteiks visoms čempionato dalyvėms galimybę žaisti daugiau rungtynių ir iki pat pirmenybių pabaigos išlaikyti intrigą.

Čempionato pradžioje ekipos kovos trijuose pogrupiuose A, B, ir C, suskirstytuose pagal geografinį principą. Pirmajame etape, kuris prasidės jau spalio 15 dieną, kiekvieno pogrupio ekipos žais dviem ratais savo ir varžovių komandų salėse. Į antrąjį varžybų etapą pateks po keturias kiekvieno pogrupio komandas.

Antrajame varžybų etape dvylika stipriausių LMKAL komandų suformuos naujus D ir E pogrupius, kuriuose taip pat bus žaidžiami du ratai. Pirmojo etapo tarpusavio dvikovų rezultatai bus įskaitomi.

Trečiąjį varžybų etapą pasieks po keturias geriausias D ir E pogrupių ekipas. Ketvirtfinalių dalyvės bus suskirstytos poromis pagal principą: D1-E4, D2-E3, E2-D3, E1-D4 bei sužais dvejas rungtynes – namuose ir išvykoje. Geriausią rezultatą serijoje pasiekusios ekipos pateks į finalo ketverto turnyrą.

Aštuonioliktąjį sezoną vainikuosiantis finalo ketverto turnyras įvyks 2012 m. gegužės 11-13 dienomis, o jo dalyvės grumsis dėl LMKAL nugalėtojų taurės, medalių bei kitų vertingų apdovanojimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją