Ketvirtajame kėlinyje "Tigrai" spurtavo 18:5 ir įgijo 14 taškų persvarą (70:56), kurios nebeiššvaistė. L.Kleiza prie šio spurto prisidėjo 7 taškais.

33 minutes aikštėje praleidęs Lietuvos jaunimo rinktinės lyderis pataikė 15 baudų iš 17, 8 dvitaškius iš 11 ir prametė vienintelį tritaškį, taip pagerindamas savo rezultatyvumo NCAA rekordą. Ankstesnis jo geriausias rodiklis buvo 26 taškai.

Be to, Linas atkovojo 10 kamuolių, atliko rezultatyvų perdavimą, vieną kamuolį perėmė, keturis kartus suklydo ir du - prasižengė. Tai buvo jau antra dvikova iš eilės, kai L.Kleiza atliko "dvigubą dublį". "Ši pergalė - tai ne mano vieno nuopelnas, - po dvikovos kalbėjo L.Kleiza. - Tai nėra vieno žmogaus komanda. Draugai mane "maitino" kamuoliais, todėl savo taškais aš turėčiau pasidalyti su jais".

Panašiai kalbėjo ir L.Kleizos treneris Quinas Snyderis: "Būna rungtynių, kuriose Linas gali mesti šešis tritaškius, tačiau visų pirmiausia jis turi būti rimta jėga po krepšiu. Šįvakar kiti komandos žaidėjai padarė didelį darbą atiduodami jam kamuolius tada, kai Linas jau būdavo užsiėmęs tinkamą poziciją".

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją