Pirmame mače žalgiriečiai namuose susitiko su Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda ir nugalėjo ją rezultatu 83:73 (24:17, 26:16, 13:14, 20:26).

Antrosios rungtynės šeštadienį bus žaidžiamos Pasvalyje.

Rungtynių eiga:

Ketvirtfinalio mačas prasidėjo taikliu Justino Dentmono tritaškiu, tačiau svečiai iš Pasvalio surengė spurtą 8:0 ir privertė minutės pertraukėlės prašyti „Žalgirio“ trenerį Gintarą Krapiką. Po pasitarimo žalgiriečiai sutvarkė reikalus gynyboje ir, vedami J. Dentmono, ne tik panaikino deficitą, bet ir išsiveržė į priekį. Įžaidėjas pataikė du dvitaškius iš vidutinio nuotolio, buvo tikslus iš trijų taškų zonos, o po jo tikslaus perdavimo, užmynęs tritaškio liniją, taikliai metė Šarūnas Jasikevičius – 14:10.

Po atsakomosios svečių minutės pertraukėlės ir toliau varžovus į neviltį varė J. Dentmonas, pataikęs trečiąjį tritaškį ir pelnęs savo 13-ąjį tašką (17:10). Ketvirčio pabaigoje kauniečiai atrado naują lyderį – juo tapo nuo suolelio pakilęs Artūras Gudaitis. Jaunasis žalgirietis pergudravo varžovą po krepšiu, o vėliau atsikovojo kamuolį puolime bei pelnė du taškus su pražanga. Tiesa, kėlinį tolimu metimu užbaigė svečiai ir „Žalgirio“ pranašumas po pirmųjų dešimties minučių siekė septynis taškus – 24:17.

Antrojo kėlinio pradžioje „Žalgiris“ stengėsi išnaudoti savo jėgą po krepšiu. Robertas Javtokas neklydo nuo baudų metimų linijos, po jo gražaus perdavimo iš po krepšio įmetė Tadas Klimavičius, tačiau šeimininkai neapsiribojo vien tik žaidimu baudos aikštelėje. Ketvirtąjį tolimą metimą įskraidino J. Dentmonas, o varžovams padėtį apsunkino iš toli taip pat pasižymėję Artūras Milaknis bei Martynas Pocius – 38:24. Pasvališkiai buvo sumažinę deficitą iki dešimties, tačiau J. Dentmonas dukart pataikė iš trijų taškų zonos, o vėliau gražiu prasiveržimu pelnė 24-ąjį savo tašką. Prie to, kad „Žalgiris“ po dviejų kėlinių turėtų rekordinę persvarą taip pat prisidėjo kovingai žaidęs ir du taškus su pražanga pelnęs Vytenis Lipkevičius, varžovus blokais pavaišinę R. Javtokas ir A. Gudaitis bei baudas realizavęs Š. Jasikevičius. Prieš antrąją rungtynių dalį komandas skyrė 17 taškų – 50:33.

Po didžiosios pertraukos į aikštelę labiau susikaupę žengė „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai. Jie pelnė aštuonis taškus, tuo tarpu žalgiriečiai iš žaidimo nepasižymėjo – 51:41. Po kurio laiko Vytenis Čižauskas dar buvo nubaustas technine pražanga. Tuo pasinaudoję varžovai sumažino atsilikimą (51:47). Pirmus taškus iš žaidimo kauniečiai pelnė tik prabėgus kiek daugiau nei keturioms minutėms – tai padarė iš krašto tritaškį pataikęs Š. Jasikevičius (54:47). „Žalgiriui“ atsitiesti padėjo puikiai veikęs Š. Jasikevičiaus bei A. Gudaičio tandemas. Įžaidėjas atliko du rezultatyvius perdavimus aukštaūgiui, o po vieno iš jų A. Gudaitis drebino krepšį įspūdingu dėjimu (61:47). Be to, Š. Jasikevičius pats pasižymėjo iš dviejų taškų zonos ir prieš ketvirtąjį kėlinį „Žalgiris“ turėjo 16 taškų pranašumą – 63:47.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje pasvališkiai stengėsi aktyviai žaisti puolime ir mažinti atsilikimą tolimais metimais. Nors jie realizavo du tritaškius ir dukart pelnė du taškus su pražanga, žalgiriečiai nesutriko. po dvitaškį pataikė J. Dentmonas bei T. Klimavičius, o mesdami iš trijų taškų zonos neklydo A. Milaknis bei Paulius Jankūnas – 75:61. Rungtynių pabaigoje sėkmingą reidą arčiau krepšio surengė M. Pocius, po P. Jankūno perdavimo iš po krepšio pasižymėjo A. Gudaitis, kuris vėliau pavyzdingo kovingumo dėka nusiėmė kamuolį puolime ir privertė prasižengti varžovą bei taip papildė savo taškų kraitį dar dviem taškais. Galutinė „Žalgirio“ pergalė užfiksuota rezultatu 83:73.

„Žalgiris“: Justinas Dentmonas 26 (4/6 dvitaškiai, 6/9 tritaškiai), Artūras Gudaitis 15 (5/7 dvitaškiai), Paulius Jankūnas 9 (10 atk. kam.), Šarūnas Jasikevičius 9, Artūras Milaknis 7, Martynas Pocius ir Tadas Klimavičius po 5 taškus.

„Pieno žvaigždės“: Darrellas Mitchellas 16 (4/5 tritaškiai), Egidijus Dimša 13 (6 atk. kam.), Rolandas Alijevas 10 taškų (9 rez. perd.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)