Vilniečiai neslepia ambicijų. Praėjusio sezono komandos lyderis Renaldas Seibutis teigė, kad visuose turnyruose kuriuose dalyvaus sieks aukščiausių apdovanojimų. Žaidėjas per daug nesureikšmino vakarykščio pralaimėjo Šarlerua „Spirou“ komandai ir tikino, kad tos rungtynės buvo skirtos paeksperimentuoti.

„Pralaimėti nėra malonu, tačiau tikiuosi, kad tai išeis tik į naudą. Pamatėme savo žaidimą, išanalizuosime savo klaidas ir iki reguliaraus sezono ištaisysime jas. Bandysime reabilituotis atsakomosiose rungtynėse“, – kalbėjo krepšininkas.

Žaidėjas tikino, kad komandą kamuoja tik sezono pradžiai būdingos problemos – žaidėjams trūksta susižaidimo, reikia atidirbti komandinius veiksmus, derinius. Naują komandos draugą 21-erių metų N. Nedovičių kuriam žadama NBA žaidėjo ateitis, R. Seibutis įvertino gerai.

„Padarė gerą įspūdį. Nebuvau jo matęs prieš tai, bet vaikinas greitas, vikrus. Gal truputį per anksti viską vertinti, bet manau, kad jo talentas neliks nepastebėtas“, – dalijosi įspūdžiais krepšininkas.

Žaidėjas nemano, kad komanda patyrė nepataisomų nuostolių. Jo teigimu, nauji žaidėjai turi daug potencialo ir gerų rezultatų galima pasiekti ir ja,tiesa, sezonas laukia ilgas ir sunkus.

„Praėjusį sezoną reikėjo sužaisti virš 80 rungtynių ir tai nėra lengva. Iš šalies gal ir nesimato nuovargio, bet praėjusiais metais turėjau vieną sunkiausių sezonų. Aišku, turime būti pasiruošę ir jokių pasiteisinimų nėra. Visoms komandoms tokios pat sąlygos“, – kalbėjo R. Seibutis.

Komandos treneris Aleksandras Džikičius, kalbėdamas apie praėjusias rungtynės, teigė, kad jų rezultatas nėra pats svarbiausias rodiklis.

„Pasinaudojome proga duoti Janiui Blūmui ir Mindaugui Katelynui pailsėti, o Artūras Jomantas dar turi bėdų su koja, todėl buvo puiki proga leisti mūsų jauniesiems žaidėjams pasirodyti prieš labai patyrusią ir atletišką komandą“, – kalbėjo treneris.

Treneris teigė, kad vilniečiai nori būti kietas riešutėlis visoms komandoms, išryškinti savo stipriąsias puses ir paslėpti silpnąsias. Treneris negalėjo išskirti komandos lyderio. Serbas sakė, kad neprašys žaidėjų padaryti to, ko jie negali, ir komandinį darbą įvardijo kaip svarbiausią saviškių ginklą.

Vienas iš komandos naujokų Deividas Dulkys teigė, kad žaisti Eurolygoje jam nebus lengva ir ne vien dėl to, kad du krepšinio grandai lauks grupės varžybose.

„Nėra lengva pereiti iš amerikietiško krepšinio į europietišką, tačiau tai nėra pasiteisinimas, visiems sunku. Nesu pratęs prie dažno atakų nutraukimo pražangomis. JAV to nebūdavo, tad reikia priprasti, kad galėčiau priimti greitus sprendimus“, – pasakojo naujokas.

Žaidėjas R. Seibutį įvardijo kaip būsimą komandos lyderį. Savo vietos žaidime D. Dulkys teigė dar neaptaręs su treneriu, tačiau yra pasiruošęs daryti viską ko iš jo paprašys.

Nuo pat pietų Lietuvos ryto arenoje tvyrojo gera nuotaika. Žaidėjai fotografavosi, mėtė į krepšį iš žiūrovų vietų, senbuviai per dantį traukė komandos naujokus. Dovydas Redikas naujajam komandos „centrui“ Dejanui Ivanovui duodant interviu paleido dūmų mašiną ir vidurio puolėjas turėjo atsakinėti į klausimus apgaubtas dūmų.

Nepaisant to žaidėjas iš Bulgarijos tikino, kad jis patenkintas komandos draugais ir komandos profesionalumu, tik, pasirodžius dūmams, pajuokavo, kad kai kas rūko per daug cigarečių.

N. Nedovičius kalbėjo kad kontraktas „Lietuvos ryte“ yra puiki proga jam save išbandyti aukščiausiame lygyje. Viena iš priežasčių kodėl žaidėjas pasirinko Vilniaus klubą buvo treneris. Su juo žaidėjas jau pažįstamas iš nacionalinės rinktinės. Buvusių „Lietuvos ryto“ serbų rekomendacijos taip pat padėjo apsispręsti.

„Su Aleksandru Rašičiumi žaidžiau rinktinėje ir jis man papasakojo „Lietuvos ryto“ istoriją, miestą ir aš laimingas čia būdamas dabar“, – kalbėjo įžaidėjas.

Serbas pridūrė, kad kalbos apie jo talentą jo nevargina, o tik motyvuoja žaisti ir tai įrodyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)