Pastaruosius trejus metus mūsų šalies krepšinio lygos MVP buvo skelbiami vien legionieriai – islandas Elvaras Fridrikssonas (2021 m.), kroatas Ivanas Buva (2022 m.) ir amerikietis Ahmadas Caveris (2023 m.).

Tokia tradicija gali tęstis ir toliau, nes rezultatyviausių šio sezono pirmojo turo žaidėjų sąraše vietos atsirado tik dviem vietiniams – minėtam G. Masiuliui ir Vaidui Kariniauskui. Visi kiti devyni ryškiausiai puolime sužibėję žaidėjai – svetimšaliai: aštuoni iš JAV ir vienas iš Puerto Riko.

Tiesa, lietuviai dėl gausesnių pajėgų (65 prieš 49 krepšininkus, žaidusius po daugiau nei 5 minutes) po dramatiškos kovos pirmame LKL ture visgi sugebėjo laimėti neakivaizdinę akistatą prieš beveik pusšimtį legionierių – 496:494. 

Visgi artimiausioje ateityje taškų pusiausvyra gali pakrypti ir į kitą pusę, nes į Pasvalį šviežiai atkeliavo Kadeemas Jackas, į Šiaulius – Jonathanas Davisas, o į Vilnių – Artūras Žagaras. Ir tai dar tikriausiai ne paskutiniai atvykėliai. Be to, pirmenybių startą praleido ir keli traumuoti užsieniečiai.

„Mane liūdina vienas dalykas. Aš suskaičiavau, kad palyginti su praėjusiu sezonu lygoje sumažėjo net 20 Lietuvos krepšininkų – tų, kurie žaisdavo ir duodavo realios naudos, o ne nepakildavo nuo suolo. Taip, lietuviai pabrango ir kai kuriems klubams neliko išeities – jie turėjo rinktis legionierius. Tikėkimės, kad ta tendencija bus laikina ir lietuvių ne mažės, o daugės“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ nuogąstavo LKL komentatorius Vaidas Čeponis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)