Kaip skelbia „BasketNews.lt“, per 180 reguliariojo sezono rungtynių salėse vidutiniškai susirinkdavo po 1866 žiūrovus.

Lyginant su praėjusiu sezonu, tai yra 18 proc. arba vidutiniškai 410 sirgalių mažiau. Pernai jų vidutiniškai susirinkdavo po 2276.

Iš 10 LKL komandų savo lankomumą namų arenoje pagerino tik Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (vidutiniškai 103 sirgaliais daugiau) ir Kauno „Žalgiris“ (vidutiniškai 23 žiūrovais daugiau).

Labiausiai krito „Lietkabelio“ namų rungtynių lankomumas. Jis sumažėjo net 53,7 proc. – nuo 3552 žiūrovų vidurkio iki 1644.

Taigi, šį sezoną „Cido“ arenoje vidutiniškai rinkosi 1908 sirgaliais mažiau nei pernai.

Galima pastebėti, kad „Lietkabelio“ namų rungtynių lankomumas krenta antrą sezoną paeiliui. Jei 2017-aisiais per antrąsias LKL finalo rungtynes buvo pasiektas „Cido“ arenos lankomumo rekordas (6969 žiūrovai), jau pernai į pusfinalio susitikimą su tuo pačiu „Žalgiriu“ atvyko tik pusė rekordinės minios – 3542 žmonės.

„Fantastiškas „Žalgirio“ sezonas Eurolygoje atmušė ūpą daliai krepšinio gerbėjų stebėti LKL kovas. Žmonės, matyt, persisotino aukščiausio lygio krepšiniu, tad natūralu, kad arenose netrūksta laisvų vietų“, – situaciją pernai komentavo tuometinis Panevėžio klubo direktorius Mantas Ignatavičius.

Atkrintamosios šio LKL sezono varžybos prasideda jau antradienį.

Ketvirtfinalio serijose iki dviejų pergalių susitinka: Kauno „Žalgiris“ – Alytaus „Dzūkija“, Vilniaus „Rytas“ – Utenos „Juventus“, Klaipėdos „Neptūnas“ – Prienų „Skycop“, Panevėžio „Lietkabelis“ – Pasvalio „Pieno žvaigždės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)