Pralaimėjo. Septynias pergales iš eilės iškovojusius Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkus BEKO-LKL čempionate pirmoji sustabdė Virginijaus Šeškaus vadovaujama Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa. Geležinės vilniečių gynybos supančiotas „Neptūnas“ svečiams iš sostinės nusileido 65:73.

Prieš šį susitikimą vidutiniškai 96,1 taško per rungtynes rinkdavusių klaipėdiečių puolimas strigo kaip niekada iki tol. Mažiausiai taškų šiame sezone „Neptūnas“ buvo pelnęs prieš Panevėžio „Lietkabelį“ – 78.

„Lietuvos rytą“ į priekį vedė šiemet vienu iš komandos lyderių tapęs Gediminas Orelikas, uostamiesčio klubo krepšį suvarpęs tritaškiais. Net šešis tolimus metimus pataikęs puolėjas iš viso surinko 21 tašką ir buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas. Šešis tritaškius Orelikas pataikė ir praėjusią savaitę prieš Kauno „Žalgirį“.

Triumviratas. Pirmą kartą suklupus Klaipėdos „Neptūnui“, čempionate neliko nė vienos nepralaimėjusios komandos. Pirmąją vietą turnyrinėje lentelėje dabar dalinasi trys komandos: „Neptūnas“, jį įveikęs „Lietuvos rytas“ bei LKL čempionų titulą ginantis Kauno „Žalgiris“. Visos trys komandos turi po septynias pergales ir yra suklupusius po kartą. Tiesa, trivaldystė ilgai nenusistovės – ateinantį sekmadienį Kaune susikirs „Žalgirio“ ir „Neptūno“ keliai.

Bomba. Kauno „Žalgirio“ amerikietis Jamesas Andersonas rungtynėse prieš Šiaulių „Šiaulius“ varžovams „į rūbinę“ prieš pat ilgąją pertrauką nusiuntė štai tokią tolimą dovanėlę. Krepšininkas iš viso surinko 12 taškų, o žalgiriečiai įveikė šiauliečius 89:58.

Naudingiausias. Artūras Jomantas šią savaitę sudrebino BEKO-LKL padangę stulbinančiu dvigubu dubliu. Alytaus „Dzūkijos“ puolėjas rungtynėse prieš Šiaulių „Šiaulius“ pelnė 15 taškų, sugriebė 16 atšokusių kamuolių ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus, o dzūkai per pratęsimą 96:93 palaužė Saulės miesto atstovus.

Net 32 naudingumo balus surinkęs A.Jomantas ne tik pagerino šio sezono atkovotų kamuolių rekordą, bet ir buvo pripažintas geriausiu savaitės žaidėju.

Taikiklis. Per pirmąsias trejas sezono rungtynes pataikiusio net 14 iš 27 mestų tritaškių Martyno Gecevičiaus taikiklis staiga nusimušė. Ypatingo varžovų dėmesio susilaukiantis „Lietuvos ryto“ kapitonas per paskutiniąsias penkias čempionato rungtynes yra pataikęs tik 5 tolimus metimus iš 20. Vis dėlto, net ir pakliuvęs į tokią duobę, snaiperis gali pasigirti solidžiu pataikymu – 38,8% visų jo metamų tritaškių pasiekia tikslą.

Skaudžiausiai varžovus nuo tritaškio linijos baudžia Klaipėdos „Neptūno“ gynėjas Martynas Mažeika, pataikantis net 62,5% tritaškių, taikliarankio „Šiaulių“ puolėjo Vytauto Šulskio tolimi metimai skrieja 54,6% taiklumu, o M.Gecevičiaus komandos draugas Gediminas Orelikas iš toli irgi pataiko pavydėtinai – 53,5%.

Namų sienos. Net ir namų sienos nepadėjo Mažeikių „Mažeikiams“ iškovoti pirmosios pergalės šį sezoną. Pirmąsias septynerias rungtynes išvykoje žaidę mažeikiškiai pagaliau debiutavo atnaujintoje „Ventos“ progimnazijos sporto salėje, tačiau pirmasis blynas prisvilo – po 18 taškų (9:27) pralaimėto trečiojo kėlinio Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ nusileista 66:84.

„Anksčiau nekalbėjome apie tai, bet permainų reikia ir kuo greičiau. Kai kurie žaidėjai neatitinka to lygio, kuriame mes šiandien žaidžiame“, – po pralaimėjimo apie bręstančias permainas prabilo komandos vyriausias treneris Aloyzas Rudys.

Išvykos. Kiek netikėtai šiemet komandoms kol kas geriau sekasi žaisti svečiuose nei namuose. Iš 46 jau sužaistų rungtynių, net 25 laimėjo išvykose žaidusios komandos, tuo metu šeimininkai triumfavo viso labo tik 21 kartą.

Savo žiūrovų akivaizdoje bent po kartą jau yra pralaimėjusios visos komandos, įskaitant ir čempionato lyderius: „Neptūnas“ neatsilaikė prieš „Lietuvos rytą“, vilniečius privertė suklupti „Žalgiris“, o šiuos – Utenos „Juventus“ krepšininkai. Išvykoje visi trys turnyrinės lentelės pirmūnai žengia be pralaimėjimų.

Visos komandos, išskyrus pergalės skonio nepatyrusius Mažeikių „Mažeikius“ yra laimėjusios bent po kartą ir namuose, ir išvykoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)