Taip pat lygos vadovai nusprendė, kad Palangos „Naglio“ ekipa privalo rasti tinkamesnę areną rungtyniauti. Priešingu atveju, pajūrio ekipa bus priversta žaisti NKL.

„Pagaliau išsprendėme klausimą dėl Palangos ir Alytaus klubų. Priėmėme sprendimą, kad kitą sezoną LKL rungtyniaus 12 komandų. Palangai buvo duoti dveji metai arenos statybai ir matyti tam tikri poslinkiai. Bet kokiu atveju, jie Klaipėdoje turi surasti salę, kurioje savaitgaliais galėtų rungtyniauti. Ta salė, kur jie žaidė pernai, tenkina tik iš dalies ir jie turi padaryti tam tikrus sprendimus susijusius su salės tinkamumu ir rasti kitą salę“, - kalbėjo LKL prezidentas Šarūnas Kliokys.

Vietos LKL kitąmet tikrai neatsiras vietą stipriausioje lygoje praradusiai „Alytaus“ ekipai, kuri reguliariame sezone liko paskutinė.

„Alytaus klausimas buvo išspręstas taip, kad vis dėlto jie iškrito iš LKL ir jie turi žaisti žemesnėje lygoje“, - konstatavo Š. Kliokys.

LKL vadovas taip pat pripažino, kad lygos rinkodara galėtų būti geresnė.

„Šis klausimas kilo ne iš vieno klubo. Galime dirbti geriau. Reikia stiprinti rinkodarinę pusę, kad būtų uždirbama daugiau pinigų ir dalis jų būtų skiriama klubams. Rugpjūčio mėnesį galbūt turėsime naują žmogų būtent šiems reikalams“, - neslėpė Š. Kliokys.

LKL vadovybė taip pat pritarė, kad „Perlo“ klubas galėtų būti perkeltas į Pasvalio miestą.

„Jei bus toks žingsnis, kad klubas bus perkeliamas iš Vilniaus į Pasvalį, mes jam pritarsime. (...). Mes reglamentavome tokį atvejį, kad klubas gali būti perkeltas į kitą miestą, kaip, tarkime yra NBA. Tačiau tai turi būti padaryta aiškiai ir skaidriai“, - teigė Š. Kliokys.

LKL valdyba nusprendė nekeisti finalų sistemos – ir toliau bus žaidžiamos serijos iki keturių pergalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją