Balandžio 2-ąją Jonavos „Cbet“ 81:80 palaužė „Šiaulius“ ir sustiprino pozicijas dėl vietos atkrintamosiose.

Ketvirtajame rungtynių kėlinyje likus žaisti 9 sek. Šiaulių ekipos žaidėjas Shaquille'as Keithas perima kamuolį ir veržiasi link varžovų krepšio. Jį besivejantis Jonavos komandos žaidėjas Ryanas Larsonas bando išmušti kamuolį, bet tai padaro sukirsdamas per S. Keith‘o rankas.

Teisėjas nespėja paskui žaidėjus ir neužima tinkamos padėties, iš kurios galėtų matyti neleistiną Jonavos žaidėjo veiksmą.

Šioje situacijoje teisėjas suklydo nefiksuodamas pražangos „Cbet“ gynėjui.

Epizodas Nr. 2:

Jonavos komandos žaidėjas Tauras Jogėla savo komandos puolimo zonoje ruošiasi įmesti kamuolį iš užribio. Teisėjas įspėja besiginantį „Šiaulių“ komandos žaidėją Keith‘ą, kad šis neperžengtų šoninės linijos ir jokios kūno dalies neiškištų už aikštelės ribų, nes už tai, paskutines dvi 4-ojo ketvirčio minutes, pagal taisykles skiriama techninė pražanga.

Po šio perspėjimo, kai T. Jogėla jau bando kamuolį įmesti kamuolį į aikštę, S.Keithas, gindamasis, dešine koja užmina šoninę liniją.

Šioje situacijoje teisėjas suklydo nefiksuodamas Šiaulių žaidėjo pažeidimo, už kurį turėjo būti skirta techninė pražanga.

Lemiamais momentais klydusiam teisėjui LKL nuostatuose nustatyta tvarka yra paskirta 3 savaičių suspendavimo nuo teisėjavimo „Betsafe-LKL“ čempionate sankcija.

Šiose rungtynėse teisėjavo Jurgis Laurinavičius, Gintaras Vitkauskas ir Darius Šomka.



Standings provided by Sofascore