Lyderiai. „Lietuvos ryto“ ir „Šiaulių“ komandose rezultatyviausiųjų statistikos kategorijose buvo panašios pavardės, kaip ir pirmajame mače. „Lietuvos rytui“ Mindaugas Lukauskis pelnė 19, Gediminas Orelikas – 18 taškų.

„Šiaulių“ ekipoje Rokas Giedraitis ir Julius Jucikas surinko atitinkamai 21 ir 16 taškų.

Tiesa, tarp lyderių įsiterpė du nauji veidai. „Šiauliams“ 23 taškus pelnė ir 4 rezultatyvius atliko įžaidėjas Rolandas Alijevas.

Tuo tarpu „Lietuvos ryto“ gretose epizodiškai pirmame susitikime žaidęs Simas Jasaitis įmetė 15 taškų (3/4 dvit., 3/4 trit.) per 17 minučių.

Jis daugiausia prisidėjo prie to, kad „Lietuvos rytas“ atrėmė šiauliečių bandymus atkurti intrigą rungtynių pabaigoje.

Nugalėtojų gretose Martynas Gecevičius (5 rez. perd.) pridėjo 14, Žygimantas Janavičius (6 rez. perd.) – 10, Artūras Valeika – 8 taškus.

Pralaimėjusiųjų ekipoje lyderiams geriausiai talkino Vytautas Šulskis ir Karolis Babkauskas (po 9 tšk.).

Lūžis. Kaip ir Vilniuje, taip ir Šiauliuose „Lietuvos rytas“ šiauliečių pasipriešinimą palaužė po ilgosios pertraukos. Rungtynių baigtį vėl nulėmė užtikrinta „Lietuvos ryto“ persvara trečiajame kėlinyje, kurį šį kartą laimėjo 31:18. Šiauliuose sostinės klubas prieš ketvirtąjį kėlinį buvo atitrūkęs saugiu skirtumu 83:67. Vilniuje „Lietuvos rytas“ trečiąjį kėlinį laimėjo 29:11, o vėliau varžovų arčiau nebeprisileido.

Šturmas. Ketvirto kėlinio pradžioje „Lietuvos rytas“ pirmavo 89:71, bet daugiausia R. Alijevo pastangomis „Šiauliai“ pakilo į šturmą ir priartėjo 82:91. Vilniečiai atsibudo puolime ir atrėmė šeimininkų bandymus sukurti didesnę intrigą, tačiau šiauliečiai rankų nenuleido. R. Giedraitis greitoje atakoje krovė kamuolį iš viršaus ir sumažino skirtumą 91:98. Bet „Lietuvos rytas“ patikimai užgesino kilusį gaisrą ir išsaugojo pergalingą pranašumą.

Tvarkaraštis. Trečiosios serijos rungtynės Vilniuje vyks gegužės 6 d.

Dar vienoje BEKO-LKL čempionato ketvirtfinalio serijoje įsivyravo lygybė. „Neptūno“ krepšininkai išvykoje 65:56 (12:14, 7:20, 22:13, 24:9) pralaimėjo „Dzūkijos“ komandai ir serijoje iki trijų pergalių rezultatas tapo 1-1.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo Giedrius Gustas ir Fiodoras Dmitrijevas pelnę po 13 taškų. 11 taškų pridėjo Artūras Jomantas, jis taip pat atkovojo 12 atšokusių kamuolių.

„Neptūno“ komandoje išsiskyrė Donatas Zavackas pelnęs 11 taškų, po 10 pridėjo Deividas Gailius ir Mustafa Shakuras.

Mintys prieš rungtynes. Prieš susitikimą „Dzūkijos“ puolėjas Tomas Lekūnas teigė, jog pirmose rungtynėse ekipos gynyba buvo ne tokia, kokios reikalavo komandos vyriausiasis treneris. Aikštelės šeimininkai išmoko stratego pamoką ir per pirmąsias penkias minutes uostamiesčio ekipai neleido pelnyti taškų (8:0).

Pradžia. Po spurto 8:0 aikštelės šeimininkai sustojo ir pralaimėjo atkarpą 2:11, nuo to momento situaciją rungtynėse kontroliavo „Neptūnas“.

Pradžia 2. Trečiojo kėlinio keturių minučių atkarpą Andrejaus Urlepo auklėtiniai laimėjo 13:3 ir sugrąžino intrigą – 32:37.

Lūžis. Sužaidus tris minutes lemiamame kėlinyje Giedrius Gustas dviem taikliais dvitaškiais išvedė savo ekipą į priekį 50:49, o kitoje atakoje privertė nesportinę pražangą užsidirbti Mustafą Shakurą – 54:50. Po šios atkarpos aikštelės šeimininkai neišleido iniciatyvos iš savo rankų ir iškovojo pergalę 65:56.

Netektys. Šiose rungtynėse „Dzūkija“ turėjo verstis be trijų traumuotų krepšininkų – Adamo Lapetos, Osvaldo Mačernio ir Pauliaus Dambrausko. Neoficialiais duomenimis, po pirmųjų ketvirtfinalio rungtynių Alytaus klubas nutraukė sutartį su Roku Ūzu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)