Lemiamas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalio rungtynes „vilkai“ šeštadienį namuose laimėjo 91:80. Serijoje jie triumfavo 2-1.

„Akmenukas tikrai nukrito nuo širdies – visiškai suprantu, kaip žaidėjus slėgė praėjusių metų patirtis“, – prisiminęs pernykščio ketvirtfinalio fiasko prieš Jonavos „Cbet“, lengviau atsikvėpė N. Pacevičius.

Krūtinę jam spaudė ir prieš tris dienas Klaipėdoje patirtas beviltiškas pralaimėjimas 76:95.

Apskritai apie „Neptūną“ bei savo paties tiesioginį oponentą iš Graikijos 29-erių specialistas atsiliepė ypač pagarbiai.

„Noriu padėkoti varžovams už geras pamokas – tai buvo labai konkurencinga kova. Kelios dienos mums buvo tikrai nelengvos, tad džiaugiuosi, kaip komanda sureagavo ir kaip šįkart aukojosi. Dar vakarykštėje treniruotėje supratau, kad būsime visiškai kitokie nei Klaipėdoje.

Jau esu sakęs, kad viso sezono metu turėjome daug sunkių momentų, suvienijusių komandą, o dabar susiklijavome dar stipriau“, – pažymėjo „Wolves“ treneris.

Tuo metu G. Vovoras pripažino, jog jo gynybinius sumanymus sugriovė prabilęs Kristupas Žemaitis, sumetęs visus 6 tolimus metimus ir pelnęs 26 taškus.

Nors jo auklėtiniai ir stengėsi nepamesti šeimininkų iš akiračio, pastarieji pirmavo visas rungtynes – anot graiko, „Neptūnui“ pristigo praėjusiame mače susižeidusio pagrindinio įžaidėjo Žygimanto Janavičiaus.

„Žygis buvo mūsų kertinis žaidėjas, kontroliuojantis žaidimo tempą, todėl „Wolves“ pasiūlytas spaudimas buvo logiškas. Manau, su tuo nesusitvarkėme, per pirmą kėlinį suklydome net 9 kartus – taip niekada nėra buvę“, – pastebėjo 47-erių specialistas.

Tiesa, rūbinėje po mačo jis sakė žaibais nesisvaidęs ir visus pagyręs už kovotojų dvasią. Taip pat prisiminė, jo nuomone, esminę aplinkybę, sutrukdžiusią „Neptūnui“ po ketverių metų pertraukos pasiekti LKL pusfinalį.

„Per tuos tris mėnesius, kuriuos dirbau Klaipėdoje, nebuvo nė vieno, pavėlavusio į treniruotę nors minutę, nė vienos netinkamos veido išraiškos. Man tai buvo labai smagus laikas. Komandos charakteris buvo toks, kokį ir žadėjau klubo direktoriui Martynui Mažeikai per patį pirmą mūsų pokalbį.

Deja, reguliariojo sezono pabaigoje po pergalės prieš Kauno „Žalgirį“ mes šiek tiek pametėme kryptį. Pralaimėjome kelerias rungtynes, ir tai mums kainavo penktą ar net ketvirtą vietą turnyro lentelėje. Bet tokių dalykų pasitaiko visur, tai – visiškai įprasta, žmogiška“, – dėstė G. Vovoras.

Sąmokslo teorijų šalininkams „Neptūno“ finišas reguliariajame sezone sužadino fantaziją – pasigirdo svarstymų, jog klaipėdiečiai sąmoningai renkasi tariamai palankesnę trajektoriją atkrintamosioms.

N. Pacevičius tuo netiki.

„Galvoju, kad gyvenime visada būna balansas: nereikia stebėtis, kad jie pralaimėjo Kėdainių „Nevėžiui“ ar Pasvalio „Pieno žvaigždėms“, juk prieš tai turėjo aštuonių pergalių seriją. Pamenu, mums po pergalės prieš „Žalgirį“ irgi nebuvo lengva susikaupti, tad noriu atmesti konspiracijas“, – teigė „Wolves“ strategas.

Bet jis turėjo pastabų teisėjams dėl esą „visiškai nesuprantamų“ sprendimų. Ir apgailestavo dėl kovos įkarštyje nukentėjusio Jeffery Tayloro, kuris baigė mačą subintuota galva ir iš arenos keliavo į ligoninę. Treneris viliasi, kad pusfinalyje puolėjas galės startuoti.

N. Pacevičius taip pat skundėsi dėl grubaus Ą. Tubelio žaidimo.

„Labai smagu, kad matome tokį beprotiškai talentingą žaidėją čia, Lietuvoje. Iš kitos pusės, LKL turėjome daug gerų žaidėjų, bet prastų pavyzdžių kita prasme. Nenorėčiau, kad atsirastų daugiau tokių atvejų, nes užuomazgos labai aiškiai matomos“, – nepatenkintas buvo N. Pacevičius.

Paskutiniame mače vilkint „Neptūno“ marškinėlius Ą. Tubelis pelnė 13 taškų ir atkovojo 7 kamuolius.

Vilniaus „Ryto“ paskolintas 22-ejų krepšininkas buvo pripažintas naudingiausiu LKL žaidėju, ir G. Vovoras neabejoja, kad vieną dieną jis rungtyniaus Eurolygoje. Tiesa, treneris neatsakė į klausimą, ar tai galėtų įvykti jau kitame sezone.

„Ąžuolas yra didelė Lietuvos krepšinio viltis. Jis ne tik talentingas, bet ir stiprus psichologiškai, o tai reiškia, kad neišvengiamai pasieks aukštą lygį. Vis dėlto svarbesni šioje „Neptūno“ komandoje buvo mūsų veteranai, kurie sukūrė tokią komandinę dvasią, kokios aš norėjau“, – pažymėjo G. Vovoras.

Graikas liks Lietuvoje dar kelioms dienoms ir su klubo vadovais imsis braižyti kito sezono sudėties apmatus – specialistas neslėpė norintis suformuoti komandą, kuri atitiktų jo stilistiką.

Paklaustas, kokių įspūdžių parsiveš namo po pirmosios patirties dirbant Lietuvoje, kitą sezoną prie „Neptūno“ vairo išliksiantis strategas įvertino LKL lygį.

„Savo kolegoms Graikijoje sakau, kad ši lyga yra daug stipresnė nei pas mus manoma. Be to, man patiko jūsų arenos“, – kalbėjo G. Vovoras, pridūręs, jog jam bus labai įdomu stebėti Eurolygos finalo ketvertą, kuriame žais dvi „visiškai skirtingos, bet dviejų geriausių trenerių Europoje vadovaujamos“ graikų komandos: Atėnų „Panathinaikos“ ir Pirėjo „Olympiakos“.

Tuo metu N. Pacevičius neabejojo, jog vilniečius panašiai įtrauks miesto derbis LKL pusfinalyje: serijoje iki trijų pergalių „Wolves“ varžysis su „Rytu“, 2-0 eliminavusiu „Cbet“.

„Manau, Vilniaus laukia gera savaitė ar pusantros – turbūt pirmas toks atvejis istorijoje. Mes laukiame daug žiūrovų ir geros serijos, o kas bus favoritai, spręskite jūs“, – atsiliepė N. Pacevičius.

Pirmosios pusfinalio rungtynės vyks ateinantį trečiadienį. Visus mačus priims sostinės „Twinsbet“ arena.

„Wolves“ iki sezono galo turės verstis be vidurio puolėjo Garrisono Brookso, kuriam po pirmos akistatos su „Neptūnu“ diagnozuotas kryžkaulio skilimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją