„Sakalų“ komandos vyriausiasis treneris Erikas Kučiauskas tikisi sėkmingo starto LKl čempionate. „Nors varžovas pakankamai pajėgus, tačiau mes važiuosime kovoti dėl pergalės“, - tikino strategas.

– Kokia šiuo metu yra „Sakalų“ sportinė forma?, - lkl.lt paklausė E. Kučiausko.

– Kalbant apie fizinį pasirengimą, krepšininkai yra pasiruošę labai gerai. Kalbant apie žaidimą, žinoma, ekipos forma nėra optimali, bet tai natūralu, nes sezonas dar tik prasideda.

– Ką labiausiai reikia tobulinti ir kurie dalykai dabar labiausiai džiugina?

– Tobulinti reikia viską - ir gynybą, ir puolimą. Kai tarp žaidėjų atsiras tarpusavio supratimas, susižaidimas, tuomet vaizdas aikštėje tik gerės. Džiaugiuosi vyrų darbu treniruotėse ir puikia atmosfera komandoje. Esu nusiteikęs optimistiškai ir tikiuosi, kad sezono startas bus sėkmingas.

– Ką manote apie "Rūdupio" ekipą, pirmą varžovę LKL starte?

– Komanda išlaikė 40 proc. praėjusio sezono sudėties žaidėjų bei pasipildė pajėgiu, Kauno „Žalgirio“ paskolintu jaunimu. Prienų komanda turėtų demonstruoti greitą krepšinį, nes žaidėjai yra mobilūs. „Rūdupio“ ekipa gerai atrodė pasirengimo metu ir neblogai startavo Baltijos krepšinio lygos (BBL) čempionate.

– Kokie tikslai keliami komandai?

– LKL čempionate turime kovoti dėl patekimo į ketveriukę, o BBL - dėl patekimo į Elitinį divizioną.

– Kaip manote, LKL čempionatas šiemet bus stipresnis?

– Čempionatas tikrai sustiprėjo, nes visos komandos, nekalbant jau apie Vilniaus "Lietuvos rytą" ir "Žalgirį", surinko pakankamai lygias sudėtis. Šiemet turėtų būti itin įdomi kova dėl trečios vietos.

V.Šeškus: su kiekviena komanda teks kovoti

„Rūdupio“ komandos vyriausias treneris Virginijus Šeškus sako, jog yra patenkintas, kaip ekipa atrodo šiuo metu. „Džiugina komandos dvasia, visi krepšininkai yra kovotojai, žaidžia su dideliu noru ir atsidavimu, nereikia jų papildomai užvedinėti“, - kalbėjo strategas.

- Kokia šiuo metu yra „Rūdupio“ sportinė forma?

- Nebloga, tik Povilo Butkevičiaus trauma mus šiek tiek išmušė iš vėžių. Sulig kiekvienomis rungtynėmis, žinoma, ji tik gerės.

- Kokius labiausiai tobulintinus dalykus matote?

- Didžiausia problema yra klaidos ir netaiklūs baudų metimai. Tai parodė pirmosios oficialios BBL rungtynės. Prie šių dalykų labiausiai ir dirbame. Žinoma, viską reikia tobulinti, bet minėti dalykai labiausiai neramina.

- Kurie žaidėjai gali tapti komandos lyderiais?

- Na, kol kas nematau vieno žaidėjo, kuris būtų mūsų lyderiu. Kiekvienose rungtynėse juo gali tapti vis kitas žaidėjas – tiek Gediminas Orelikas, tiek Vytenis Lipkevičius ar Adas Juškevičius.

-Ką manote apie „Sakalų“ komandą?

Jie turi patyrusių krepšininkų ir ambicingo jaunimo, manau, kad bus nebloga kombinacija. Mes visus varžovus gerbiame ir žaisime su pilna koncentracija. Apskritai, šis LKL čempionatas bus labai stiprus. Negalėčiau įvardinti nei vieno varžovo, prieš kurį planuojant žaisti būčiau visiškai tikras, jog laimėsime. Su kiekviena komanda teks kovoti.

-Kokie tikslai iškelti komandai?

- Vadovai kol kas nėra iškėlę tikslų, tačiau apie juos kalbame. Pirminis mūsų tikslas – LKL čempionate patekti į aštuntuką, o BBL lygoje – į šešetuką.

R.Giedraitis: tikslas – pakliūti į aštuntuką

„Juventus“ komandos vyriausiasis treneris Robertas Giedraits pripažino, kad šiuo momentu komanda yra normaliai pasirengusi žaisti pirmąsias LKL rungtynes.

- Kokia dabar yra „Juventus“ komandos sportine forma?

- Aišku, komanda dar nėra visiškai pasiruošusi, nes to padaryti ji ir negalėtų. Juk dar tik sezono pradžia.

- Koki žaidimą norite matyti savo komandoje?

- Aš tai vadinu mobiliu žaidimu. Komanda turi gintis ir mokėti pereiti į greitą puolimą. Turime pulti greitai, bet „su galva“.

- Kokius pranašumus ir silpnesnes vietas šiuo metu pastebite komandos žaidime? Ką pirmiausia reikia tobulinti?

- Visą sezoną įvairius dalykus galima tobulinti ir tobulinti. Pagrindinis dalykas, aišku, yra gynyba. Tuo pačiu turime gynybą susieti su puolimu, kad mūsų atakos būtų malonios akiai.

- Gal jau dabar matote žaidėjus, kurie galėtu tapti komandos lyderiais?

- Mano filosofija yra tokia, kad aš nenoriu turėti vieną ar du lyderius. Noriu, kad didžioji dalis komandos būtų lyderiai. Norėčiau, kad vieną dieną lyderiai būtų vieni, kitą – kiti. Kaip mums tai pavyks, pamatysime sezono metu.

- Kokie tikslai keliami komandai?

- Tikslas minimum – pakliūti į aštuntuką. O po to matysime, kaip seksis.

- Kaip manote, šis LKL čempionatas bus stipresnis?

- Manau, kad bus stipresnis, nes sustiprėjo nemaža dalis komandų. Kadangi komandos bus stipresnis, žaidimo lygis taip pat turėtų būti aukštesnis.

- Ką galvojate apie pirmą varžovą LKL starte?

- Kėdainių komanda turi gerą trenerį ir gerus žaidėjus. Ekipa mobili – žaidėjai gali įmesti iš toli, pereiti iš gynybos ir greitas kontratakas. Tai parodė ir jų pirmosios rungtynės su „Žalgiriu“.