LKF taurės savininkėms Vita Kuktienė pelnė 18, Courtnay Pilypaitis - 16, Vaida Sipavičiūtė - 14 taškų. „VIČI-Aistės“ 20 minučių buvo atsilikusios nuo vilniečių (10:12, 14:18, 24:30, 33:38). Trečiame ketvirtyje kaunietės spurtavo 16:0, išsiveržė į priekį 49:40 ir iniciatyvos daugiau neprarado.

Sostinės komandoje, kuri buvo įgijusi 9 taškų pranašumą (37:28) rezultatyviausia buvo Gintare Petronytė - 21 taškas, Kristina Vengrytė surinko 12, Sakkele Daniels - 11, Greta Šniokaitė - 9 taškus.
„Kibirkštietės“ didžiulėmis valios pastangomis buvo kelis kartus priartėjusios (56:63), bet persilaužimo joms pasiekti taip ir nepavyko.

Rungtynės

„VIČI-Aistės“ rungtynes pradėjo trim klaidomis ir privertė Mantą Šernių prašyti minutės pertraukėlės (sužaidus vos 2 minutes ir „Kibirkščiai-Tichei-IKI“ pirmaujant 4:0). Abi komandos stengėsi išnaudoti priekinę liniją, taškus rinko tiek G. Petronytė, tiek L. Pikčiūtė - 8:12. Po dar vieno vilniečių vidurio puolėjos dvitaškio sostinės klubas įgijo 6 taškų persvarą. Kėlinuką metimu iš po krepšio užbaigė V. Sipavičiūtė - 14:18.

Antrą antro ketvirčio minutę po C. Pilypatitis tolimo metimo skirtumas sumažėjo iki minimumo, tačiau „Kibirkštis-Tichė-IKI“ spurtavo ir, K. Vengrytei pataikius tritaškį, atitrūko 8 taškų atstumu - 19:27. Skirtumas ėmė tirpti „VIČI-Aistėms“ pagerinus gynybą. Iki didžiosios pertraukos likus mažiau nei 4 minutėms, V. Kuktienė dvitaškiu sumažino komandos atsilikimą iki 2 taškų, bet sostinės krepšininkės atsakė 2 minučių spurtu, kurį prasiveržimu baigė G. Šniokaitė. „Kibirkštis-Tichė-IKI“ susikrovė rekordinę rungtynėse persvarą - 28:37. Ją „VIČI-Aistėms“ iki didžiosios pertraukos pavyko šiek tiek sumažinti.

Nors pirmus taškus trečiame kėlinuke pelnė vilnietės, dar vieno metimo sostinės krepšininkėms teko laukti ilgiau nei 4 minutes. „VIČI-Aistės“ pademonstravo puikią zoninę gynybą, o V. Kuktienei pataikius du tolimus metimus iš eilės, Kauno komanda susikrovė 13 taškų pranašumą.

„Kibirkšties-Tichės-IKI“ puolimą atgaivino taiklus tolimas K. Vengrytės metimas. Kėlinukui baigiantis, vilnietės sumažino atsilikimą iki vienženklės persvaros - 59:51. Lietuvos čempionės visiškai iš žaidimo išjungė G. Petronytę, kuri per trečią ketvirtį nepelnė nei taško.

Per paskutines 10 minučių virė nervų kova. Per pusę kėlinuko taškus savo komandos rinko tik C. Pilypaitis ir Eglė Šniokaitė. Jo viduryje tuščią savo atkarpą nutraukė G. Petronytė, Sakelle Daniels įmetė tritaškį, o „VIČI-Aisčių“ persvara sumažėjo iki 6 taškų - 66:60. Kaunietės iniciatyvos nepaleido ir dar kartą spurtavo. C. Pilypaitis pataikė dar vieną tolimą metimą, po kurio sostinės komanda paprašė minutės pertraukėlės - 73:60 (likus žaisti 2 minutes). Per likusį laiką skirtumas kiek sumažėjo - 73:64. LKF taurė antrus metus iš eilės atiteko „VIČI-Aistėms“.

„VIČI-Aistės“ - „Kibirkštis-Tichė-IKI“ - 73:64 (14:18, 19:20, 26:13, 14:13).

„VIČI-Aistės“: Vita Kuktienė 18, Courtnay Pilypaitis 16, Vaida Sipavičiūtė 14, Aija Putninia 7, Lina Pikčiūtė 6, Santa Okockytė 4, Rima Valentienė ir Milda Sauliūtė po 3, Tatjana Lichtarovič 2 taškai.

„Kibirkštis-Tichė-IKI“: Gintare Petronytė 21 (7 atk. kam.), Kristina Vengrytė 12, Sakkele Daniels 11, Greta Šniokaitė 9, Eglė Šniokaitė 7, Santa Dreimanė 4 taškai.

Komentarai:

Mantas Šernius, „VIČI-Aisčių“ vyr. treneris: „Po rungtynių merginoms padėkojau, kad išlikome komanda. Buvo keli sunkūs momentai, tačiau parodėme charakterį, ketvirtame kėlinyje puikiai pataikėme, atitrūkome ir iškovojome pergalę. Šiandien išlaikėme egzaminą – žinojome, kad atėjome laimėti, o ne žaisti“.

Tadas Stankevičius, „Kibirkšties-Tichės-IKI“ vyr. treneris: „Šiandien turėjome vienintelę problemą – trečiame kėlinyje neužpuolėme varžovėms ginantis aikšte. Be to, „VIČI-Aistės“ pataikė net 9 iš 12 tritaškių. Mums reikia išmokti laimėti tokias rungtynes. Pusė mano auklėtinių tokį mačą žaidė turbūt pirmą kartą gyvenime. Mūsų komanda yra visiškai nauja, todėl galima sakyti, kad iš šio turnyro išspaudėme maksimumą“.

Trečią vietą užėmė „LKKA-Aistės“

Mače dėl trečios vietos Kauno „LKKA-Aistės“ susitiko su Klaipėdos „Lemminkainen“ ir nugalėjo varžoves rezultatu 85:82 (17:24, 25:19, 27:18, 16:21).

Kaunietėms, kurios du kėlinius vijosi viešnias iš Klaipėdos (10:13, 17:24, 24:36 ir 42:43) 17 taškų pelnė Jolanta Marmienė, po 14 įmetė Ugnė Avižienytė ir Kornelija Balčiūnaitė.

Uostmiesčio klubui Inesa Visgaudaitė surinko 14, o Gabrielė Gutkauskaitė ir Jevgenija Šarovka - po 13 taškų.

Visą mačą vyko atkakli kova. Vienu metu klaipėdietės buvo įgijusios 13 taškų persvarą, bet jos neišsaugojo. Po „LKKA-Aisčių“ spurto 8:0 jos nuo priešininkių nutolo 67:58. Tačiau „Lemminkainen“ krepšininkės atsakė itin sėkminga atkarpa 13:0 ir net persvėrė rezultatą 74:72. Dvikovos pabaigoje sumaniau rungtyniavo Kauno klubas, kuris ir šventė galutinę pergalė 85:82.

„LKKA-Aistės“ - „Lemminkainen“ - 85:82 (17:24, 25:19, 27:18, 16:21).

„LKKA-Aistės“: Jolanta Marmienė 17, Ugnė Avižienytė ir Kornelija Balčiūnaitė po 14, Laura Svarytė 11, Neringa Skadaitė 10, Dovilė Saurazaitė 8, Šarūnė Jasiunskytė 6, Vitalija kaminskytė 5 taškai.

„Lemminkainen“: Inesa Visgaudaitė 14, Gabrielė Gutkauskaitė ir Jevgenija Šarovka po 13, Lina Aglinskaitė 10, Rita Mileškienė ir Monika Grigalauskytė po 9, Julita Bungaitė ir Kristė Druskytė po 5, Sandra Vaitkutė 4 taškai.

Komentarai:

Ričardas Maceina, „LKKA-Aisčių“ vyr. treneris: „Žaidėjos labai norėjo laimėti ir įrodyti, kad gali įveikti stipresnę už save komandą. Klaipėdietės turi daugiau patirties ir rungtyniauja Europos taurės turnyre. „Lemminkainen“ turi 9-10 lygiaverčių krepšininkių – visos gali viena kitą pakeisti. Mūsų merginos kovėsi, pataikė sudėtingus metimus ir panaikinusios dviženklę varžovių persvarą patikėjo, kad gali laimėti. Per pertrauką rūbinėje pasikalbėjome, išsiaiškinome, kaip reikia žaisti ir iškovojome pergalę.“

Dalius Ubartas, „Lemminkainen“ vyr. treneris: „Neblogai pradėjome rungtynes, tačiau baigiantis antrajam kėliniui leidome varžovėms išlyginti rezultatą ir pajusti pasitikėjimą savo jėgomis. Kauno komanda pajuto, kad gali su mumis kovoti, o tuomet ją sustabdyti buvo itin sunku. Baigiantis rungtynėms buvome paviję varžoves, tačiau nesugebėjome išnaudoti savo aukštaūgių, neatlikome to, ką buvome suplanavę. Pabaigoje mums pritrūko ir sėkmės metant baudas. „LKKA-Aistės“ sužaidė labai gerai, jos mus pranoko noru ir kovingumu“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją