LKF prezidento rinkimai vyks rugsėjo 7 d. Federacijos nariai kandidatus gali iškelti iki liepos 23 d. Bus būtina pateikti trumpą kandidatų pristatymą, patvirtinimą, kad jie neturi neišnykusio teistumo, įsipareigojimą ne vėliau kaip per mėnesį atsisakyti kitų su krepšiniu susijusių organizacijų vadovo pareigų.

LKF turės patikrinti kandidatų dokumentus ir išsiųsti juos nariams kartu su konferencijos medžiaga iki rugpjūčio 6 d.

Primename, kad dvi kadencijas federacijai vadovavęs Arvydas Sabonis šiemet paliks postą, o apie ketinimus pretenduoti jį pakeisti viešai yra užsiminę Robertas Javtokas, Ramūnas Butautas ir Vydas Gedvilas.

Prieš posėdį buvo gauta informacija, jog Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl Tauragės krepšinio klubo žaidėjo, manipuliavusio rezultatais. Tyrimo duomenimis, krepšininkas, veikdamas per kitą asmenį, atliko statymus lažybų bendrovėje už tai, kad jo komanda pralaimės rungtynes.

Sportininkas savo kaltę yra pripažinęs bei patvirtinęs atlikęs nusikalstamas veikas. LKF etikos, drausmės ir apeliacinė komisija kreipsis į Klaipėdos apygardos prokuratūrą dėl informacijos suteikimo bei inicijuos krepšininko svarstymą bei sankcijų taikymą.

„Gavome informaciją, kad Tauragės klube buvo neteisėti veiksmai, yra prisipažinimas. Kai turėsime daugiau duomenų, juos perduosime FIBA. Po to turėtų sekti sprendimai, kurių mes laikysimės“, – teigė M.Špokas.

Posėdžio metu į LKF narius priimta nauja organizacija – „Alytaus krepšinio akademija“ – bei sudaryta darbo grupė, skirta artėjančio Lietuvos krepšinio šimtmečio minėjimo renginiams.

Po posėdžio Krepšinio namuose pagerbti ir apdovanoti krepšinio bendruomenės nariai Antanas Sireika, Kęstutis Kemzūra, Giedrius Gustas, Vilmantas Matkevičius, Juozas Rimkus, Arūnas Grigas, Kęstutis Švedas, Edmundas Normantas, Rolandas Radvila, Rimas Vitkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)