Tai – pirmas trofėjus „Utenos“ ekipos istorijoje.

Uteniškes į triumfą vedė 18 taškų pelniusi Sandra Linkevičienė (9 atk. kam.) ir 16 taškų įmetusi Greta Šniokaitė. Po 12 taškų pridėjo Kristina Alminaitė ir Eglė Šikšniūtė.

„Sūduvos“ gretose išsiskyrė: Laima Rickevičiūtė 16, Sandra Baliutavičiūtė 13, Iveta Šalkauskė 12, Dovilė Sauarazaitė 10 taškų.

Trečią vietą ir bronzos medalius laimėjo Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“, kurios mažajame finale 72:69 įveikė Klaipėdos „Fortūną“.

Finalo eiga:

„Utenos“ komanda sėkmingiau pradėjo susitikimą ir susikrovė 9 taškų pranašumą – 19:10. „Sūduva“ pelnė 5 taškus iš eilės ir priartėjo (15:19), bet kėlinį baigė Hollie Mershon reidas per visą aikštę ir taiklus metimas – 21:19.

Antrajame ketvirtyje prabėgus 2 minutėms marijampolietės pirmą kartą šiame mače išsiveržė į priekį – 24:23. Po Ivetos Šalkauskės tritaškio „Sūduva“ turėjo jau 4 taškų persvarą – 31:27. Netrukus „Utena“ laimėjo atkarpą 8:0 ir vėl perėmė pirmaujančio klubo vaidmenį – 39:34. Per likusias kiek mažiau nei 2 minutes taškus rinko tik Rimvydo Samulėno auklėtinės, todėl įpusėjus rungtynėms „Utenos“ pirmavo vos 1 tašku – 39:38.

Po didžiosios pertraukos toliau vyko atkakli kova, bet priekyje visą laiką buvo „Utena“, kuri 27-ąją minutę atitrūko iki 52:45. Tuomet „Sūduva“ pataikė tris tritaškius iš eilės ir išsiveržė į priekį – 54:52. Kiek sėkmingiau paskutines minutes sužaidė uteniškės, todėl po trijų kėlinių rezultatas buvo lygus – 56:56.

Lemiamame ketvirtyje „Utena“ gerokai suaktyvino gynybą ir tai davė vaisių: per 5 minutes praleido vos 2 taškus, o pačios pelnė 11 ir atsidūrė arti pergalės – 67:58. Komandos keitėsi tiksliomis atakomis, o tai buvo palanku Alfredo Vainausko kariaunai. Prasidėjus paskutinei minutei „Utena“ apsigynė nuo dar vienos varžovių atakos ir išsaugojo 7 taškų persvarą (72:65), kurios iš savo rankų nebepaleido – 75:65.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)