„Unicaja“ klubo vadovai ištisus mėnesius kalbino M. Kuzminską papildyti šios komandos gretas ir galiausiai tai pavyko padaryti, kuomet Ispanijos komanda išsaugojo vietą Eurolygoje.

23-ejų metų 205 cm ūgio lietuvį kiek anksčiau šiame sezone jau bandė prisivilioti Madrido „Real“ ir Valencijos „Basket“ klubai, tačiau jis liko ištikimas savo komandai ir šansą suteikusiam treneriui Joanui Plazai.

Kartu su „Žalgirio“ komanda M. Kuzminskas iškovojo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) aukso žiedus. Finalo serijoje kauniečiai rezultatu 4:0 sutriuškino Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkus, o jos naudingiausiu žaidėju tapo būtent jaunasis puolėjas.

M. Kuzminskas per ketverias LKL finalo serijos rungtynes vidutiniškai pelnė po 15 taškų, atkovojo po 7, o perėmė po 2,5 kamuolio ir rinko net po 23,8 naudingumo balo.

Šiuo metu M. Kuzminskas kartu su „Žalgirio“ klubu išvykęs į Rusiją, kur sekmadienį žais ketvirtąsias VTB Vieningosios lygos ketvirtfinalio rungtynes su „Nizhny Novgorod“ komanda. Serijoje iki trijų pergalių pirmauja rezultatu 2:1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (249)