Rugsėjo 5-7 dienomis Jeruzalėje, Izraelyje, vykusiame Europos čempionate vyrai pasidabino Senojo žemyno sidabro medaliais, o moterų trijulė iškovojo bronzą.

Lietuvos krepšinio federacijos III laipsnio atminimo medaliais „Už nuopelnus Lietuvos krepšiniui” apdovanoti Evaldas Džiaugys, Marijus Užupis, Aurelijus Pukelis, Šarūnas Vingelis, Gebrielė Šulskė, Kamilė Nacickaitė, Giedrė Labuckienė ir Martyna Petrėnaitė.

„Stebėjome jūsų rungtynes ir labai džiugina jūsų kovingumas, kova kiekviename kvadratiniame centimetre. Tai ir davė rezultatų, – pažymėjo LKF prezidentas Vydas Gedvilas. – Norėčiau padėkoti už pastangas, už atstovavimą Lietuvai ir norėčiau palinkėti, kad žaistumėte olimpinėse žaidynėse kitą vasarą.”

Kalbėdamas apie finalines rungtynes, kuriose Lietuva 20:22 nusileido Serbijai, Marijus Užupis apgailestavo dėl praleistos galimybės, tačiau neabejojo, jog anksčiau ar vėliau principinį varžovą lietuviai tikrai įveiks.

Tuo tarpu Gabrielė Šulskė džiaugėsi komandos sugebėjimu greitai mobilizuotis po skaudžios nesėkmės turnyro pusfinalyje (6:21 pralaimėta Ispanijai) ir iškovoti pergalę bronzinėse rungtynėse (22:14 nugalėta Portugalija).

Primename, kad šiemet Maniloje (Filipinai) vykusio FIBA kongreso metu Lietuvai buvo skirtas apdovanojimas už 2021-23 metų didžiausią pažangą 3×3 krepšinyje.