Rungtynės prasidėjo atkakliai ir po pirmųjų dešimties minučių rezultatas buvo lygus 13:13. Antrajame kėlinyje rezultatyviai žaidusios lietuvės išsiveržė į priekį ir prieš ilgąją pertrauką pirmavo 34:26.

Antroje rungtynių pusėje po pirmų penkių trečiojo ketvirčio minučių Lietuva turėjo 9 taškų pranašumą, tačiau geriau kėlinio pabaigą sužaidusios čekės sumažino skirtumą iki 4 taškų.

Paskutiniajame rungtynių ketvirtyje vyko atkaklus žaidimas ir nors sėkmingiau kėlinio pabaigą sužaidė čekės, to nepakako ir rezultatu 57:55 Lietuvos rinktinė iškovojo pirmąją pergalę Europos jaunimo olimpiniame festivalyje.

Lietuvos šešiolikmečių merginų krepšinio rinktinė

Lietuvos rinktinės vyr. treneris Tadas Stankevičius, komandos lyderėmis išskyręs Saulę Kaupytę ir Brigitą Sinickaitę, LTOK kalbėjo: „Merginos dar tik mokosi laimėti – viena tokia pergalė joms vertingesnė nei daugybė treniruočių. Aukštas varžybų lygis, startinis jaudulys lėmė, kad padarėme netoli 30 klaidų – todėl ir pergalė iškovota taip sunkiai“.

LIETUVA U16: S. Kaupytė 19 tšk. (15 atk. k.), B. Sinickaitė 12 tšk., A. Garčinskaitė 8 tšk.

ČEKIJA U16: A. Poganyova 13 tšk. (9 atk. k.), A. Merhautova 11 tšk., M. Fišerova 7 tšk.

Antradienį 12.15 vietos laiku Lietuvos krepšininkių laukia rungtynės su Vokietijos komanda. Rungtynes gyvai galima stebėti http://gyor2017.hu/livestream.

Lietuvos vaikinų (U16) rinktinė pirmose Europos jaunimo olimpinio festivalio rungtynėse taip pat iškovojo pergalę. Šešiolikmečiai po nesunkios kovos rezultatu 73:49 (15:23, 15:3, 23:14, 20:9) nugalėjo Estijos ekipą.

Rungtynių pradžioje Lietuvos rinktinei sunkiai sekėsi rinkti taškus ir po pirmojo kėlinio 23:15 pirmavo Estija. Antrajame ketvirtyje supančioję estų puolimą lietuviai priešininkams leido įmesti vos 3 taškus ir prieš ilgąją pertrauką jau buvo priekyje 30:26.

Antroje rungtynių pusėje toliau dominavo Lietuva ir rezultatu 73:49 įveikusi Estiją sėkmingai pradėjo savo pasirodymą Europos jaunimo olimpiniame festivalyje.

Lietuvos šešiolikmečių vaikinų krepšinio rinktinė

„Sunkią rungtynių pradžią lėmė koncentracijos trūkumas, galbūt įtakos turėjo ir vėlyvas grįžimas iš festivalio atidarymo. Po pertraukėlės pavyko pakeisti žaidimo braižą ir atsiplėšti. Išskirti nenorėčiau nė vieno žaidėjo – laimėjo visa komanda“, - po rungtynių LTOK teigė Lietuvos komandos vyr. treneris Edvinas Justa.

„Šioje jaunimo rinktinėje yra vaikinų, kurie turi visus duomenis ir galimybes ateityje žaisti nacionalinėje vyrų rinktinėje, kuriais jau dabar domisi užsienio klubai“, - pabrėžė Lietuvos jaunimo rinktinių vyr. treneris R. Radvila.

LIETUVA U16: L. Vaištaras 16 tšk., L. Kreišmontas 12 tšk., A. Šimonis 10 tšk.

ESTIJA U16: K. Kriisa 9 tšk., L. Loik 9 tšk., J. Riisma 8 tšk.

Antradienį 16.45 val. vietos laiku lietuviai antrose grupės rungtynėse susitiks su festivalio šeimininkais vengrais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)