Įsimintiname 1995 metų Europos čempionate Atėnuose lietuviai net 2 kartus susitiko su Jugoslavijos rinktine. Jau pogrupio varžybose, birželio 23-ąją, lietuviai nusileido jugoslavams 61:70, bet toliau nepralaimėjo nei vienai komandai ir nukeliavo iki finalo, kurį atsimena daugelis krepšinio mėgėjų. Liepos 2-ą dieną, finale dėl abejotino teisėjavimo ir puikaus A.Djordjevičiaus žaidimo, lietuviai tenkinosi sidabru - 90:96 serbų naudai.

Po metų, Olimpinėse žaidynėse Atlantoje, lietuviai vėl buvo sustabdyti jugoslavų - rugpjūčio 1-ą dieną, pusfinalyje pralaimėta 58:66. Jau kitose varžybose Jugoslavija nusileido JAV ir užėmė 2-ąją vietą, o Lietuvos rinktinė nugalėjo australus ir buvo apdovanoti bronza.

1997 metų liepos 4-ą dieną, Europos čempionate Lietuva su Jugoslavija susitiko ketvirtfinalyje, kur vėl turėjo pripažinti įtikinamą priešininkų pranašumą - 60:75. Jugoslavai vėliau tapo čempionais, o lietuviai buvo šešti.

2000 metų rugsėjo 28-ąją, Sidnėjaus Olimpinėse žaidynėse Lietuva su Jugoslavija vėl varžėsi ketvirtfinalyje ir šįsyk lietuviai sugriovė tradicijas laimėdami 76:63. Lietuviai vėl važiavo namo su olimpine bronza, o jugoslavai liko šešti.

Taigi, bendras rezultatas yra 4-1 serbų naudai, o į kurią pusę jis pakryps - pamatysime šį vakarą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją