Būtent „Budivelnik“ taps kitu „Lietuvos ryto“ ir „Crvena Zvezda“ poros laimėtojo varžovu Europos taurės atkrintamosiose varžybose.

Turnyrą organizuojanti ULEB jau informavo Kijevo klubą, kad dėl Ukrainoje tebetvyrančios politinės ir ekonominės įtampos ketvirtfinalio namų rungtynes „Budivelnik“ teks sužaisti neutralioje teritorijoje.

Tokioje pačioje situacijoje ukrainiečiai buvo atsidūrę prieš aštuntfinalio etapą. Tuomet priimti tris krepšininkus iš Lietuvos savo gretose turinčią ekipą sutiko „Žalgirio“ arena. Mačą Kaune su Nantero JSF (Prancūzija) klubu stebėjo apie 4,5 tūkst. žiūrovų, o lietuvių karštai palaikomi Darjušas Lavrinovičius, Dainius Šalenga, Michailas Anisimovas ir kompanija šventė pergalę 86:82.

Prancūzijoje „Budivelnik“ dar kartą įrodė savo pranašumą, laimėjusi 76:71.

Ukrainos žiniasklaida neabejoja, jog Kijevo klubas ir ketvirtfinalio susitikime Kaune susilauktų triukšmingo palaikymo, net jei kitoje aikštės pusėje išsirikiuotų „Lietuvos ryto“ krepšininkai.

Pastarieji dar tik mėgins pasiekti revanšą prieš „Crvena Zvezda“ ekipą, kuri pirmoje tarpusavio akistatoje Belgrade nugalėjo 88:82. Atsakomasis mačas „Siemens arenoje“ trečiadienį prasidės 19.30 val.

Pasirinko pažįstamą Klaipėdą

Laikinus namus Lietuvoje rado ne tik Ukrainos krepšininkai, bet ir rankininkai. Zaporožės ZTR komanda, treniruojama lietuvio Artūro Juškėno, Europos rankinio federacijos (EHF) Iššūkio turnyro ketvirtfinalį žais Klaipėdoje.

Taupant lėšas, ukrainiečiai susitarė su savo varžovais iš Švedijos IK „Savehof“ klubu santykius išsiaiškinti vieninteliame mače, kuris kovo 22 d. vyks Lietuvos uostamiesčio kūno kultūros ir rekreacijos centro salėje.

Rungtyniauti Ukrainoje švedai nesutiko nerimaudami dėl nestabilios situacijos, o EHF palaikė sprendimą susitikti neutralioje teritorijoje.

Primename, kad ZTR klubas praėjusiais metais jau svečiavosi Klaipėdoje. Tuomet ukrainiečius iš EHF Iššūkio taurės turnyro sensacingai eliminuotavo vietos „Dragūno“ rankininkai, kuriuos treniravo tas pats A. Juškėnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)