Pirmą kartą surengtame gatvės krepšinio turnyre dalyvavo net 16 komandų, kurios tarpusavyje varžėsi dvejose grupėse pagal amžių. Jaunesnių nei 16 metų vaikinų grupėje pirmą vietą po atkaklios kovo laimėjo „Buldogų“ komanda, o vyresnių nei 16 metų vaikinų grupėje pergale džiaugėsi „Taksikų“ komandos žaidėjai. Pastarieji taip pat iškovojo galimybę išbandyti savo taiklumą draugiškame mače prieš Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkus.

Po vakarinės treniruotės į gatvės krepšinio aikštelę atvykę sostinės klubo krepšininkai – Gediminas Orelikas, Rokas Giedraitis ir Žygimantas Janavičius neslėpė, nuo gatvės krepšinio turnyrų prasidėjo ir jų karjera, kuri šiuo metu sėkmingai tęsiasi Vilniaus „Lietuvos ryto“ klube. Kaip patys juokavo, žaidė visur – salėje, gatvėje, o štai dabar žaidžia vienoje stipriausių Lietuvos krepšinio komandų.

Išaiškėjus finalo nugalėtojams įvyko draugiškas „Taksikų“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ mačas. Draugiškame mače abiejų komandų žaidėjai susirinkusiems žiūrovams pademonstravo profesionalų naktinį krepšinį. Turnyro pabaigoje abiejų grupių komandoms Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai įteikė pagrindinius nugalėtojų prizus, ypač lengvus „Adidas Crazylight Boost“ krepšinio batelius.

Po rungtynių visi norintis skubėjo nusifotografuoti prie specialios fotosienelės kartu su Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkais. Vėliau šias nuotraukas su krepšininkų autografais bus galima atsiimti specializuotoje krepšinio ir bėgimo parduotuvėje „Sportpoint“.

Stebėti gatvės krepšinio turnyro susirinko ir būrys žiūrovų, kuriems pramogų taip pat netrūko. Viso renginio metu plokšteles suko Dj Swix, o analogų Lietuvoje neturintis „Slamball“ – krepšinio ant batutų pasirodymas nepaliko abejingų. Po profesionalių sportininkų parodytų kvapą gniaužiančių triukų ir metimų į krepšį, vėliau kiekvienas norintis, galėjo išbandyti savo šoklumą ir rankų miklumą.

Pirmą kartą „Adidas“ kompanijos surengtas gatvės krepšinio turnyras Vilniuje pranoko visus lūkesčius, todėl organizatoriai patikino, kad tai tikrai ne paskutinis toks renginys. Ateityje planuojame tokias varžybas rengti dažniau. Tikimąsi, kad prie jų, kaip ir vakar, galės prisijungti Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo krepšininkai, kuriuos jau trejus metus remia „Adidas“ kompanija. Įkvepiantis profesionalių žaidėjų pavyzdys tik įrodo, kad sunkiai treniruojantis, kelias nuo gatvės iki profesionalaus krepšinio įveikiamas visiems.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją