Graikas į alytiškių krepšį įmetė 19 taškų, o jo partneris po krepšiais M. Echodas surinko galingą dvigubą dublį pelnydamas 15 taškų ir atkovodamas 14 kamuolių.

„Tai nebuvo planuota. Mudu su Martynu turėjome gerą dieną, treneris tai pastebėjo ir išnaudojo mūsų privalumus. Šiandien sekėsi mums, rytoj, ko gero, seksis kitiems. Svarbiausia, kad nesustotume judėti į priekį ir laimėtume taurę“, – sakė centras.

L. Mavrokefalidis patikino, jog rungtyniauti su vis geresnį žaidimą demonstruojančiu M. Echodu yra vienas malonumas. Anot graiko, 20-metis kaunietis sostinėje tobulėja itin sparčiai, todėl jo laukia šviesi ateitis.

„Martynas yra labai geras ir protingas vidurio puolėjas. Jis tobulėja ir mokosi tikrai greitai. Neabejoju – Martyno ateitis šviesi. Dabar jam reikia tik nesustoti judėti į priekį bei toliau mokytis tokiu tempu, kuriuo jis tai darė iki šiol.

Man net nereikia dalinti patarimų. Kaip ir sakiau, Martynas yra labai protingas. Jis stebi mano, taip pat ir kitų vidurio puolėjų žaidimą bei ima pavyzdį. Be to, norėdamas ko nors išmokti, jis nebijo pats prieiti ir paklausti. Būtent tai leidžia jam tobulėti taip greitai“, – pasakojo aukštaūgis.

Kalbėdamas apie rungtynes su „Dzūkija“, L. Mavrokefalidis akcentavo tą pačią „Lietuvos ryto“ problemą, kurią spaudos konferencijoje pabrėžė ir vyriausiasis klubo treneris Rimas Kurtinaitis.

„Neramina atkarpos, kai turėdami nemažą taškų persvarą sugebame per minutę ją išbarstyti. Tokie „šiukšlini dalykai“ neramina, jei to pavyktų išvengti, šansai finale būtų neblogi“, – kalbėjo R. Kurtinaitis, kurio auklėtinis L. Mavrokefalidis pastebėjo, jog po sėkmingo starto vilniečiai dažnai praranda koncentraciją.

„Pirmosiomis susitikimo minutėmis būname labai susikoncentravę. Ypač pasistengiame gynyboje, bet turime problemą, kuri itin dažnai mus kamuoja. Gerai pradėję, vėliau prarandame koncentraciją. Mače su „Dzūkija“ mums pasisekė išsaugoti pranašumą, nes po didžiosios pertraukos vėl atlikome gerą darbą gynyboje.

Tokią problemą turi daug komandų. Galbūt mums tai nutinka kiek dažniau, bet tai vis tiek yra normalu. Svarbiausia, kad skirtumui pradėjus tirpti nesutriktume. Praradę iniciatyvą turime suskubti ją susigrąžinti. Šiandien tai padarėme, o tai leido švęsti užtikrintą pergalę“, – kalbėjo vidurio puolėjas.

Dar net prieš antrąjį pusfinalį L. Mavrokefalidis jau galvojo apie finalo akistatą su Kauno „Žalgiriu“. Aiškiu turnyro favoritu kauniečius laikantis graikas teigė, kad Utenos „Juventus“ ir „Dzūkiją“ eliminavę vilniečiai kovai dėl taurės turi pradėti ruoštis iš naujo.

„Galvojame apie „Žalgirį“. Tai yra neabejotinas turnyro favoritas, bet tokio formato turnyruose nugalėtojai nėra lengvai nuspėjami. Kai viską lemia vienas mačas, daug visko gali nutikti. Galbūt „Žalgiriui“ finalas taps juoda diena ir visi metikai nesumes savo metimų, o tai ir sutrukdys jiems laimėti.

Pasiruošimas kovai dėl taurės prasideda iš naujo. Nors iškovojome dvi pergales, finale laukia visai kitokio tipo akistata. „Žalgiris“ yra viena geriausių Europos komandų, todėl norėdami triumfuoti turime atlikti itin sunkų darbą rungtynėms pasiruošiant“, – tinklalapiui Krepsinis.lt sakė L. Mavrokefalidis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)