VTB Vieningoje lygoje „centras” vidutiniškai žaisdavo po 15 minučių ir pelnydavo po 7 taškus, tad žaidėjas, sužinojęs apie mainus, nesikrimto.

„Paskambinus agentui ilgai negalvojau. Vilniuje man puiki proga patobulėti, ypač, kai Samaroje negavau daug žaidimo laiko“, – kalbėjo krepšininkas.

Žaidėjas teigė, kad grįžus į Lietuvą jį apima dvipusiai jausmai. Nors yra gerų dalykų, bet naujoje komandoje laukia ir nemažai iššūkių.

„Visada smagu grįžti. Šiemet vien žaisti prieš „Lietuvos rytą“ Vilniuje buvo smagu, bet laukia ir daug iššūkių. Pavyzdžiui, net neįsivaizduoju koks žaidimas yra LKL, niekada čia nerungtyniavau“, – pasakojo T. Lydeka.

Nors T. Lydeka Lietuvoje nebuvo žaidęs, tačiau Vilniuje neturėtų jaustis svetimas. Lietuvos antroje rinktinėje jam teko rungtyniauti su Artūru Jomantu, Stepu Babrausku ir Renaldu Seibučiu.

Šį sezoną „Lietuvos ryto” priekinė linija neblizga. Jauniems puolėjams kartais pritrūksta ne tik meistriškumo, bet ir fizinės jėgos. Tvirtai sudėtas, 115 kilogramų sveriantis žaidėjas turėtų būti paspirtis.

„Esu tipiškas vidurio puolėjas. Atlieku įprastą „centro” darbą – kovoju dėl kamuolių, statau užtvaras, padedu gintis. Galiu, kaip dabar „madinga”, žaisti ir atsitraukęs“ – apie save pasakojo T. Lydeka.

Iš Dzūkijos kilęs žaidėjui „Lietuvos rytas“ jau bus septintas klubas. Iki šiol jis rungtyniavo Nyderlanduose, Graikijoje, Bosnijoje, Italijoje ir Rusijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)