- Kokie bus Vilniaus klubo veiksmai šios vasaros krepšinio rinkoje? - „Lietuvos rytas“ paklausė G. Vainausko.

- Stengiamės suformuoti tokią komandą, kuri gerai žaistų ir artėjantį sezoną, ir jos branduolys liktų kitąmet. Pastaraisiais metais rinkdamiesi krepšininkus galbūt pernelyg žiūrėjome į individualios statistikos rezultatus. Dabar siekiame labiau atsižvelgti į kitas savybes: kovingumą, širdį, sugebėjimą būti kolektyvo nariu.

Todėl jau pasirašėme sutartis su Tautvydu Lydeka, Gediminu Oreliku. Atėjo laikas bandyti ir Edviną Šeškų, kuris, tikimės, atsigaus po sunkios traumos.

Nepuolame skubotai rinktis naujokų. Pagrindiniai mūsų pirkiniai – įžaidėjas, sunkusis kraštas, „centras“ - gali paaiškėti, manau, liepą ar dar vėliau.

- Kurie kiti žaidėjai turi galiojančius kontraktus su „Lietuvos rytu“?

- Renaldas Seibutis, Eimantas Bendžius, Stepas Babrauskas, Dovydas Redikas, Edvinas Šeškus, Devidas Dulkys, Janis Blūmas, Nemanja Nedovičius, Vilmantas Dilys. Bet tai anaiptol nereiškia, kad visi jie liks mūsų komandoje.

Kalbamės dėl sutarties sąlygų pakeitimo su R. Seibučiu. Krepšinio rinkoje pastarąjį sezoną situacija smarkiai pasikeitė – daugelyje šalių žaidėjų kainos smarkiai krito, pasirašyti naujus kontraktus klubams tapo lengviau, todėl viliamės, kad R. Seibutis supras mūsų poziciją.

J. Blūmas – taip pat. Dėjome į jį daug vilčių, bet latvio žaidimas mūsų netenkino. Jis gal ir pats nesitikėjo, kad taip blogai pasirodys. Jei J. Blūmas sutiks su pasiūlymu susimažinti kontraktą – liks Vilniuje. N. Nedovičiaus sutartyje yra išlyga, kad serbas gali išeiti į NBA, jei bus pakviestas naujokų biržoje. Ar taip įvyks, paaiškės liepą.

Klausimas, kaip atrodys V. Dilys, labai ilgai nežaidęs dėl traumos. Mes jį išgydėme, pastatėme ant kojų. Dabar viskas – krepšininko rankose. Jei V. Dilys ryšis rimtam iššūkiui surasti savo vietą „Lietuvos ryte“ – tegul bando.

Neaiški ir D. Dulkio situacija. Pastarojo sezono pradžioje juo treneriai pakankamai pasitikėjo. Bet savo žaidimu krepšininkas vilčių nepateisino ir jo minučių skaičius aikštėje sulig kiekvienomis rungtynėmis mažėjo. Todėl sezono antroje pusėje nusprendėme gynėją išnuomoti Rygos „Barons“ ekipai, kurioje jis gavo daug žaidimo laiko.

Tačiau ir Latvijoje jis neparodė to, ko tikėjomės ir lieka didelis klaustukas, ar D. Dulkys dar apsivilks „Lietuvos ryto“ aprangą.

- Septynis sezonus „Lietuvos ryte“ žaidęs Artūras Jomantas tikrai palieka Vilnių?

- Jis yra antras ilgiausiai mūsų komandoje išbuvusių krepšininkų sąraše – po Andriaus Šležo, kuris žaidė net dešimt sezonų. A. Jomantas į „Lietuvos rytą“ atėjo jaunas, čia kilo, tobulėjo. Dar pernai jis rungtyniavo tikrai gerai - mano galva, net galėjo pretenduoti į olimpinę rinktinę.

O kas nutiko pastaraisiais metais – galbūt tik pats krepšininkas gali atsakyti.

- Sudėtyje nėra ir Mindaugo Katelyno, Simo Buterlevičiaus.

- M. Katelynas kol kas atsisako likti, nors manau, kad jam pasiūlėme geras sąlygas. S. Buterlevičius yra darbštus, kovingas, ilgai juo tikėjome.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)