Daugkartiniai Vengrijos čempionai tarptautiniuose turnyruose skambių pergalių nėra iškovoję, tačiau neįvertinę varžovų „Lietuvos ryto“ krepšininkai gali skaudžiai nudegti. Nors vertinant sudėtį „Lietuvos rytas“ yra akivaizdus dvikovos favoritas ir pranašumą turi praktiškai visose pozicijose, pakankamai nedidelė, 3 tūkst. žiūrovų talpinanti „Tiszaligeti“ arena svečiams neretai tampa tikru pragaru. Panašioje atmosferoje „Lietuvos rytas“ nukentėjo ir pernai, kuomet Rumunijoje buvo sutriuškintas Ploješčio „Asesoft“ komandos su dabartiniu savo žaidėju Mariumi Runkausku.

Užsivedę, vengrai namie pataiko net ir metimus iš fantastikos srities.

Praėjusiame sezone Virginijaus Šeškaus „išbrokuotas“ 210 cm ūgio K. Natiažka tapo vienu svarbiausiu „Olaj“ vasaros pirkinių. Nors prieniškis už komandos vairo nebestovi, ukrainietis sostinėje patirto pažeminimo nėra pamiršęs, ką patvirtino ir keletoje neseniai duotų interviu.

Savo nusiteikimą tapti „Olaj“ lyderiu K. Natiažka pademonstravo jau pirmosiose Europos taurės rungtynėse, kuriose per 20 min. pelnė 15 taškų (5/6 dvitaškiai, 1/3 tritaškiai), atkovojo 4 kamuolius ir buvo antras pagal rezultatyvumą vengrų ekipoje. Tiesa, tai „Olaj“ neišgelbėjo – vengrai išvykoje 69:72 turėjo pripažinti Salonikų PAOK pranašumą.

Dar vienas išskirtinesnis ir pavojų vilniečiams galintis vengrų klubo naujokas – 188 cm ūgio nedidukas filipiniečių kraujo turintis amerikietis įžaidėjas Aaronas Craftas, pernai su „Santa Cruz Warriors“ ekipa tapęs NBA Plėtojimosi lygos čempionu ir išrinktas geriausiai besiginančiu šio turnyro žaidėju.

Buvusi Ohajo universiteto komandos žvaigždė liepą per Vasaros lygą mėgino prasimušti į NBA, tačiau to padaryti nepadėjo net ir visų laikų turnyro rezultatyvių perdavimų rekordas – per vienas rungtynes „Golden State Warriors“ marškinėlius vilkėjęs 24-erių gynėjas komandos draugams asistavo 27 kartus.

Kad yra pasirengęs europietiškam krepšiniui, A. Craftas taip pat pademonstravo per dvikovą su PAOK, kurios metu pelnė 16 taškų ir atkovojo 6 kamuolius. Tiesa, dalinti tiek perdavimų, kiek už Altanto, A. Craftui nesisekė – jis komandos draugams asistavo 3 sykius.

Dar vienas išskirtinas vengrų klubo žaidėjas – 201 cm ūgio amerikietis puolėjas Gregory Dino, pasižymintis puikia kova dėl atšokusių kamuolių. Per susitikimą su PAOK šis tvirtai sudėtas krepšininkas po krepšiais sugriebė 11 kamuolių, o visą kovą po lenta „Olaj“ laimėjo 46-26.

Visgi, nepaisant sėkmingo žaidimo baudos aikštelėje, vengrus „papjovė“ sena jų bėda – klaidos. Trenerio Dragano Aleksičiaus auklėtiniai mače Graikijoje prarado net 21 kamuolį. Neabejotina, kad į šiuos du aspektus dėmesį yra atkreipęs ir „Lietuvos ryto“ trenerių štabas.

Patys vengrai mačui nusiteikę labai kovingai ir pažymi, kad jų tikslas – pasinaudoti namų aikštės pranašumu.

„Mūsų varžovai – labai patyrę, jų gretose yra keletas Lietuvos rinktinės žaidėjų. Kadangi jie suklupo pirmose rungtynėse, susitikime su mumis bus labai motyvuoti. Mes juos gerbiame, tačiau to nedarome pernelyg sureikšmindami. Norime laimėti visas namų rungtynes, tai mūsų užduotis“, – teigė varžovų treneris D. Aleksičius.

Mačas Solnoko mieste prasidės 19 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)