Ši situacija idealiai tinka Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubui, antradienį išskridusiam į lemiamas ULEB Eurolygos turnyro rungtynes. Šįkart vilniečiams Graikija ir Salonikai tikrai nebus svetingi.

„Lietuvos rytui“ trečiadienio Eurolygos rungtynėse ne tik būtina pergalė, bet reikia dar ir varžovų iš baskų krašto – Vitorijos „Tau Ceramica“ (Ispanija) – paramos: laimėjimo prieš Stambulo „Fenerbahce Ulker“ (Turkija) ekipą.

Jei „Lietuvos rytas“ pralaimėtų „Aris“ klubui, atsirastų dar visokių papildomų landų ir variantų prasimušti į išsvajotąjį TOP-8 etapą, bet tai jau skaičių, tikimybių teorijos ir spėlionių magijos sritis.

Paklaustas, ar nesijaučia prieš kelionę į Salonikus tarsi prieš aukštosios matematikos egzaminą, „Lietuvos ryto“ trenerio asistentas Arvydas Gronskis DELFI sakė, kad skaičiuoti ne krepšininkų darbas. „Mums reikia žaisti ir laimėti, o skaičiuoja tegu buhalteriai“.

Treneris A. Gronskis pritarė, kad sunku kuo nors ypatingai nustebinti priešininką, jei per sezoną su juo lyg su artimiausiu giminaičiu susitinki jau net ketvirtą kartą.

„Ir mes juos, ir jie mus yra išnagrinėję iki paskutinio siūlelio. Mes juos puikiai pažįstame, o jie - mus. Jokių ypatingų naujovių ar taktikos gudrybių tokiose svarbiose rungtynėse nepritaikysi, juolab, kad tam ir laiko jau nebėra, - DELFI teigė vienas „Lietuvos ryto“ karvedžių. – Svarbu, kaip seksis sužaisti ir įvykdyti tai, ką esame suplanavę“.

Vilniaus komandos vyriausias treneris serbas Aleksandras Trifunovičius suvokia, kad sunku, ypač Eurolygos turnyro mačuose, žaisti su ta pačia komanda ketvirtą kartą. „Jie neturi ką prarasti, netgi turi teorinių šansų patekti į kitą etapą, o pagrindinė „Aris“ motyvacija grumtis – jie mums pralaimėjo tris kartus“.

Pasak trenerio, po šeštadienio mačo su Kauno „Žalgiriu“ visi sostinės klubo krepšininkai, išskyrus anksčiau traumą patyrusį australą Matthew Nielseną, yra sveiki. A. Trifunovičius savaitgalį lengvoje treniruotėje išbandė sparčiai sveikstančio Marijono Petravičiaus fizinę būseną.

„Marijonas su komanda treniravosi pirmadienį ir mes žiūrime, kokia yra jo savijauta“, - DELFI paaiškino A. Gronskis.

Pasitvirtina DELFI spėjimas, jog M. Petravičius ir gali tapti tuo pribloškiančiu netikėtumu „Aris“ strategų štabui.

M. Petravičius pirmadienio rytą dalyvavo fizinio rengimo pratybose, o vakare dirbo sporto salėje su kitais komandos draugais visu krūviu. Po pėdos kaulo traumos atsigaunantis aukštaūgis antradienį su komanda išskrido į Salonikus.

„Neblogai jaučiuosi, aišku, jaučiu nuovargį, nes nesportavau tris savaites, bet viskas neblogai“, - savo būklę DELFI komentavo M. Petravičius.

Paklaustas, ar gali vilniečių gerbėjai tikėtis išvysti centrą aikštelėje Graikijoje, M. Petravičius pokštavo: „Apšilimą darant tikrai, o jei rimtai - sprendimas bus padarytas prieš pat rungtynes“.

Buvęs ilgametis „Lietuvos ryto“, o dabartinis Vilniaus „SSK Perlo“ klubo fizinio rengimo treneris Juozas Šapalas labai vaizdingai apibūdino M. Petravičiaus būklę po traumos: „Dviračiu važiuoti galime visi, o dalyvauti varžybose – ne. Marijonas dar nėra visiškai atsigavęs po sužeidimo ir neaišku ar galės žaisti Graikijoje visa jėga“.

Pasidomėjus, ar spėjo pailsėti po sunkių šeštadienio rungtynių kiti „Lietuvos ryto“ žaidėjai, fizinio rengimo specialistas DELFI teigė, kad jauniems žmonėms susigrąžinti prarastas jėgas užtenka 48 valandų, o vilniečiai Salonikuose žais praėjus beveik 4 parom po pastarųjų savo rungtynių.

„Žinoma, jei tik per laisvą sekmadienį jie elgėsi drausmingai ir laikėsi režimo”, - pastebėjo J. Šapalas.

„Salonikuose ypač akcentuosime patikimą gynybą, nes tai ir bus lemiamas pergalės faktorius. Žaidžiant išvykoje labai svarbi kiekviena smulkmena, kiekviena mikrodvikova - 1 prieš 1 ar 2 prieš 2, - vardino pergalės recepto sudedamąsias dalis A. Gronskis. - Šeštadienį turėjome puikų „sparing-partnerį“ – „Žalgirį“. Tos „Siemens arenoje“ laimėtos rungtynės mums buvo naudingos ir pasirengimo mūšiui su „Aris“ prasme, ir labai sutvirtino krepšininkų pasitikėjimą savimi“.

„Svarbiausia yra „Aris“ aikštelėje nutildyti jų gerbėjus. Ten atmosfera kažkuo panaši į Vilniaus, todėl svarbu „užčiaupti“ juos, nes fanai yra šeštasis žaidėjas, - DELFI sakė „Lietuvos ryto“ įžaidėjas Hollisas Price‘as. - „Aris“ gerai rungtyniauja gynyboje ir turi daug ginklų, kuriais gali mus sužeisti“.

„Reikia atlikti savo darbą ir tikėtis šiek tiek sėkmės. Visada sakau žaidėjams, kad sėkmės reikia nusipelnyti. Mes, mano nuomone, nusipelnėme sėkmės, tačiau tai dar nieko negarantuoja“, - pripažino A. Trifunovičius.

Iš tiesų pasitikėjimo, kaip ir ryžto bei sėkmės, visų Mūzų, Fortūnų, Dievų ir Stabų (priklausomai nuo to, kuo tikime) pagalbos reikės trečiadienį Salonikų pragare. O mes mūsiškių lauksime sugrįžtant tik „su skydu“.

„Aris „– „Lietuvos rytas“, trečiadienis, kovo 19 d., 21:15 val. Lietuvos laiku.

„Fenerbahce Ulker“ - „Tau Ceramica“, trečiadienis, kovo 19 d., 21:15 val. Lietuvos laiku.

„Lietuvos rytas“ su „Aris“ šį sezoną jau žaidė tris kartus ir visus nugalėjo. Reguliariojo sezono varžybose vilniečiai pergales šventė 77:70 (namuose) ir 72:69 (išvykoje), o TOP-16 etape namie nugalėjo 89:74.

Apie „Lietuvos ryto“ pasiruošimą varžyboms su Salonikų „Aris“ žiūrėkite vaizdo reportaže.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją