Nugalėtojus į priekį vedė Marijonas Petravičius, pelnęs 22 taškus ir atkovojęs 6 atšokusius kamuolius. Hollisas Price'as prie pergalės prisidėjo 15 taškų ir 7 rezultatyviais perdavimais, Chucko Eidsono ir Matthew Nielseno (7 atk. kam.) sąskaitose - po 11 taškų.

"Aris" komandoje Jeremiah Massey surinko 19 taškų ir atkovojo 6 kamuolius, Bracey Wrightas įmetė 12 taškų. Buvęs žalgirietis Simonas Serapinas pelnė 7 taškus ir atkovojo 6 kamuolius.

Vilniaus klubas didžiąją susitikimo dalį pirmavo įtikinamu skirtumu, tačiau paskutiniajame kėlinyje sustojo ir leido varžovams sumažinti persvarą iki minimumo. Vis dėlto rungtynių pabaigoje tvirtesnius nervus demonstravo aikštės šeimininkai, kurie ir iškovojo ketvirtą pergalę iš tiek pat galimų ir tapo vienvaldžiais grupės lyderiais.

"Aris" B grupėje žengia antras.

Penktojo turo rungtynes Vilniaus klubas lapkričio 21 d. vėl žais namuose, kur priims Stambulo "Efes Pilsen" (Turkija) komandą.

Rungtynės

Rungtynes iškart geriau pradėjo aikštės šeimininkai, po sėkmingų Mindaugo Lukauskio ir H. Price'o metimų šovę į priekį 9:2. Varžovai buvo priversti prašyti minutės pertraukėlės, po kurios ėmė artėti (8:13), tačiau M. Lukauskis tiksliu tolimu metimu padidino skirtumą iki 8 taškų (16:8), o po dviejų sėkmingų M. Petravičiaus metimų iš po krepšio vilniečių persvara šoktelėjo iki dviženklės (20:8).

Pirmajam kėliniu artėjant prie pabaigos laisvas prie tritaškio linijos varžovų paliktas H. Price'as pelnė jau 10-ąjį savo tašką ir padidino "Lietuvos ryto" pranašumą iki rekordinio (25:12), bet aidint sirenai "Aris" lietuvis S. Serapinas atsakė tuo pačiu (25:15).

Antrasis ketvirtis prasidėjo taikliais M. Petravičiaus ir Ch. Eidsono metimais (29:15), o po Kenano Bajramovičiaus tritaškio Vilniaus klubo persvara tapo rekordine (32:17). Tuomet iniciatyvos ėmėsi S. Serapinas - gynėjas po sėkmingos komandos draugo atakos pelnė 4 taškus iš eilės (23:32) ir privertė "Lietuvos ryto" trenerį Aleksandrą Trifunovičių pakvieti savo žaidėjus išklausyti nurodymų.

Po pertraukėlės ir toliau sėkmingiau žaidė svečiai, pelnę dar tris taškus be atsako ir priartėję iki pavojingos ribos (26:32). Tada vilniečiai lyg atsibudo - keli taiklūs Ch. Eidsono metimai iniciavo spurtą 10:2, po kurio "Lietuvos rytas" susigrąžino dviženklį pranašumą (42:28).

Tiesa, paskutinę antrojo kėlinio minutę sėkmingiau žaidė varžovai, kiek sumažinę atotrūkį (31:42).

Po didžiosios pertraukos svečiai iš Salonikų pelnė 5 taškus be atsako ir vėl sumažino skirtumą iki 6 taškų (36:42), bet šeimininkai atsakė tuo pačiu, o po eilinio H. Price'o taiklaus tritaškio dar labiau nutolo (50:36).

"Aris" krepšininkai sugebėjo vėl sumažinti skirtumą iki vienaženklio (41:50) ir inirtingai bandė dar labiau priartėti, tačiau M. Petravičius rinko 8 taškus iš eilės ir palaikė atotrūkį tarp ekipų 9-11 taškų zonoje. Paskutinėmis kėlinio sekundėmis Ch. Eidsonas paleido dar vieną tolimą "bombą", įtvirtinančią "Lietuvos ryto" pranašumą ir trečiąjame ketvirtyje (61:47).

Po pertraukėlės sunkiai sustabdomas M. Petravičius pelnė dar 4 taškus paeiliui ir vilniečių persvara ėmė artėti prie triuškinančios (65:47).

Tačiau susitikimas tuo nesibaigė. Puikiai rungtynių pabaigas žaidžiantys Salonikų klubo krepšininkai laimėjo 5 minučių atkarpą 12:0 ir likus žaisti 3 minutes sugrąžino intrigą į "Siemens areną" (65:59).

Varžovai stabdė Artūrą Jomantą pražangomis, kurias jis vertė sėkmingais baudos metimais, bet "Aris" krepšininkai į tai atsakė tiksliais tritaškiais ir dar labiau priartėjo (65:69). Negana to, likus žaisti 24 sekundes Graikijos ekipos lyderis J. Massey dar kartą pataikė iš toli ir paliko tarp komandų vos vieną tašką (68:69).

"Aris" žaidėjai per tris sekundes prasižengė prieš H. Price'ą, kuris pataikė abi baudas (71:68). Po minutės pertraukėlės prasiveržęs Georgios Kalaitzis vėl sušvelnino skirtumą iki minimumo (70:71), palikęs "Lietuvos ryto" atakai 14 sekundžių. Subauduoto Matthew Nielseno ranka prie baudos metimų linijos nedrebėjo (73:70), o "Aris žaidėjams liko 11 sekundžių eiliniam tolimam šūviui.

Vis dėlto sėkmė šypsojosi nugalėtojams - Salonikų klubo gynėjai pametė kamuolį ir desperatiškai prasižengė prieš M. Lukauskį, o gynėjas pataikė dar dvi baudas (75:70).

Paskutinėje atakoje "Aris" žaidėjai dar kartą suklydo ir lyg viesulas nurūkęs A. Jomantas metimu iš po krepšio įtvirtino sostinės komandos pergalę - 77:70.

Statistika

Vilniaus "Lietuvos rytas" - Salonikų "Aris" 77:70 (25:15, 17:16, 19:16, 16:23)

"Lietuvos rytas": Marijonas Petravičius 22 taškai (11/14 dvit., 0/2 baudų; 6 atk. kam.), Hollisas Price'as 15 (3/7 trit., 2/5 dvit., 2/2 baudų; 7 rez. perd.), Chuckas Eidsonas (2/4 trit., 2/5 dvit., 1/2 baudų) ir Matthew Nielsenas (1/4 trit., 2/5 dvit., 4/4 baudų; 7 atk. kam.) po 11, Mindaugas Lukauskis 7, Artūras Jomantas 6 (8 atk. kam.), Kenanas Bajramovičius 5.

Martynas Gecevičius (8:49 min.), Darrelas Mitchellas (5:55 min.) ir Michailas Anisimovas (1:39 min.) taškų nepelnė.

"Aris": Jeremiah Massey 19 (1/1 trit., 7/8 dvit., 2/5 baudų; 6 atk. kam., 7 išprv. pr.), Bracey Wrightas 12, Reyshawnas Terry 8, Simonas Serapinas (1/3 trit., 2/2 dvit.; 6 atk. kam., 1 rez. perd., 1 per. kam., 1 kld., 2 pražangos per 17:35 min.), Georgios Kalaitzis ir Dimitrios Tsaldaris po 7, Hanno Mottola 4, Terrelas Castle'as ir Lazaros Agadakos po 3.

Dvitaškiai: "Lietuvos rytas" 20/32 (63 proc.) - "Aris" 21/32 (66 proc.)

Tritaškiai: "Lietuvos rytas" 8/24 (33 proc.) - "Aris" 7/24 (29 proc.)

Baudų metimai: "Lietuvos rytas" 13/16 (81 proc.) - "Aris" 7/13 (54 proc.)

Atkovoti kamuoliai: "Lietuvos rytas" 36 - "Aris" 25

Rezultatyvūs perdavimai: "Lietuvos rytas" 16 - "Aris" 9

Perimti kamuoliai: "Lietuvos rytas" 5 - "Aris" 9

Klaidos: "Lietuvos rytas" 14 - "Aris" 13

Blokai: "Lietuvos rytas" 1 - "Aris" 3.

Komentarai

Vilniaus "Lietuvos ryto" vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius: "Svarbiausia tai, kaip žaidėme. 34 rungtynių minutes mes kontroliavome žaidimo eigą. Pirmoje mačo pusėje labai gerai gynėmės. Per ilgąją pertrauką rūbinėje kalbėjome apie tai, kad reikia toliau kontroliuoti žaidimą po krepšiu, tai mums pavyko, ir daryti protingas pražangas.

Prieš rungtynes kalbėjome, kad svarbiausia - stabdyti jų snaiperius. Pirmojoje mačo pusėje mums tai sekėsi, o po ilgosios pertraukos kontroliavome žaidimą, kol traumos negavo Hollisas Price'as. Gražinome jį į aikštę, nes jį pakeitęs žaidėjas nepadarė to, ko iš jo tikėjomės", - po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo "Lietuvos ryto" strategas.

"Žinojome, kad "Aris" - pajėgiausias varžovas mūsų grupėje. Graikijos komandos metikai yra per daug geri žaidėjai, kad baigtų rungtynes, neįnešę savo indėlio. Jie pataikė tris tritaškius iš eilės ir mums kilo problemų. Bandydami išspręsti H. Price'o problemą, naudojome zoninę gynybą, o to paprastai nedarau.

Minutės pertraukėles taupiau rungtynių pabaigai, kad po jų žaidimą pradėtume nuo aikštės vidurio. Ypač didžiuojuosi tuo, kaip žaidėme per paskutines 8 sek., kai pataikėme svarbius baudų metimus ir perėmėme kamuolį", - pridėjo krepšinio specialistas iš Serbijos.

"Aris" vyriausiasis treneris Gordonas Herbertas, pažymėjo tai, kad jo komanda kovojo iki pat galo.

"Man nepatiko, kaip gynėmės pirmąsias 26-27 min. Leidome varžovams per daug lengvai atkovoti kamuolius ir pelnyti taškus. Tačiau mes nenusileidome ir kovojome toliau. Žaisdami išvykoje atsilikome 18 taškų skirtumu, bet sugebėjome sumažinti atsilikimą iki minimumo. H. Price'as yra aukšto lygio žaidėjas ir puikiai rungtyniavo šiame mače", - teigė Salonikų klubo strategas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją