31-erių metų 216 cm ūgio Andreas Glyniadakis tapo „Lietuvos ryto“ vidurio puolėju, su klubu pasirašęs vienerių metų kontraktą.

Praėjusį sezoną atstovaudamas „Astana“ (Kazachstanas) klubui A. Glyniadakis žaidė prieš „Lietuvos rytą“ Vieningos lygos varžybose, - skelbia lrytas.lt.

Daugiau nei dešimčiai komandų per karjerą šioje ir kitoje Atlanto pusėje atstovavęs graikas turėtų suteikti vilniečiams patirties ir ūgio baudos aikštelėje.

Andreas Glyniadakis

„Vilniaus komanda turi puikų trenerį Dirką Bauermanną. Esu pasirengęs daryti viską, ką jis lieps, kad padėčiau ekipai“, - lrytas.lt sakė A. Glyniadakis. - Bet įprastai aš geriausiai jaučiuosi žaisdamas prie pat krepšio – ir puolime, ir gynyboje“.

Graikas į Vilnių atvyks po poros savaičių.

„Vienintelis žaidėjas, kurį tikrai gerai žinau, yra Martynas Gecevičius, nes žaidėme kartu Pirėjo „Olympiakos“ klube“, - A. Glyniadakio žodžius cituoja BNS. - Pažįstu ir Renaldą Seibutį, nes jis yra rungtyniavęs Graikijoje. Dauguma kitų žaidėjų irgi esu matęs - praėjusį sezoną du sykius žaidžiau prieš juos Jungtinėje lygoje“.

Už A. Glyniadakio pečių - kalnai patirties ir trofėjų. 1997 metais jis pradėjo karjerą Atėnų „Panathinaikos“ klube, o vėliau atstovavo kitiems Graikijos klubams - Atėnų „Peristeri“, AEK, „Maroussi“ ir „Olympiakos“. Su „Panathinaikos“ (2000 m.) ir „Olympiakos“ (2012 m.) jis tapo Eurolygos čempionu.

2003 metais NBA naujokų biržoje 58-u Detroito „Pistons“ klubo pasirinktas vidurio puolėjas bandė įsitvirtinti kitoje Atlanto pusėje. 2006 metais jis sužaidė 13 mačų ir pelnė 1,3 taško NBA čempionate, atstovaudamas Sietlo „SuperSonics“ klubui.

2006-2007 metais A. Glyniadakis treniravosi ir su Atlantos „Hawks“ bei Bostono „Celtics“ komandomis, o taip pat žaidė NBA antrinėje lygoje, kur su „Albuquerque Thunderbirds“ ekipa tapo D-league čempionu.

Su Graikijos rinktine A. Glyniadakis dalyvavo 2008 metų olimpinėse žaidynėse Pekine, kur rinko po 6,8 taško. 2009 metais Europos čempionate Lenkijoje graikų rinktinę treniruojant Jonui Kazlauskui jis padėjo iškovoti bronzą - būdamas trečiu vidurio puolėju komandoje A. Glyniadakis pelnė po 4,7 taško.

Į Vilnių A. Glyniadakis ketina atvykti rugpjūčio 17 dieną ir su komanda ruošis Eurolygos atrankos turnyrui.

„Kaip ir kiekvieną vasarą, aš jau treniruojuosi ir noriu atvykti gerai pasirengęs, nes bandysime patekti į Eurolygą“, - sakė A. Glyniadakis. - Kaip ir visi kiti „Lietuvos ryto“ žaidėjai, noriu žaisti Eurolygoje kitą sezoną. Sunkiai dirbdami mes galime pasiekti šį tikslą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)