„Nuotaikos kovinės. Registravome daug jaunų žaidėjų, tikimės iš jų gauti energijos, ko, manau, labai reikės. Rungtynėse su Kosovu lenkai „nulaužė“ rungtynes (90:62) vien tik dėl energijos, bėgimo. To tikimės ir iš mūsų jaunų žmonių. Tikimės lengvų rungtynių, bet nereiškia, kad taip ir bus“, – per rytine treniruotę pirmadienį mintimis apie būsimą dvikovą dalijosi treneris M. Brazys.

Anot jo, Kosovo rinktinės sudėtis pasikeitė – natūralizuotų amerikiečių rokiruotėje gynėją pakeitė aukštaūgis, todėl varžovai tapo pavojingesni po krepšiu.

„Mėginsime agresyvia gynyba juos išmušti iš vėžių, kad kamuolys tų didelių jų žmonių po krepšiu nepasiektų“, – kalbėjo treneris.

Dvikovoje su Kosovu progą debiutuoti su nacionaliniais marškinėliais pagaliau turės Laurynas Birutis ir Arnoldas Kulboka. Jie žais vietoje neregistruotų rungtynėms veteranų Kšištofo Lavrinovičiaus ir Renaldo Seibučio.

Mindaugas Brazys

„Kaip ir sakiau, labiausiai iš jų tikimės energijos. Aišku, yra rizika, kad pirmose rungtynėse jie gali perdegti, bet tai vienintelis šansas jauniems žaidėjams duoti pasireikšti. Jei žiūri į visą procesą plačiau – kaip į jaunimo tobulinimą – jiems čia yra šansas. Jei jos pasisuks į gerąją pusę, tikrai juos išvysime. Aišku, gal kažkiek rizikuojame žaidimo kokybe. Patyrę žaidėjai gal galėtų duoti daugiau, bet reikia žiūrėti ir į ateitį“, – teigė M. Brazys.

Kol kas jis nenorėjo kalbėti apie trečiąjį FIBA atrankos langą, vyksiantį vasarą, tačiau neabejojo, kad veikiausiai tuomet rinktinė sulauks ir NBA, ir Eurolygos žaidėjų.

Pasaulio krepšinio čempionato atrankos rungtynės ir tvarkaraštis

Ar nepritrūks rinktinės žaidėjai motyvacijos rungtynėse su Kosovu, kurį pirmoje dvikovoje įveikė net 99:61?

„Stengiamės dirbti taip, kaip su ruošdamiesi dvikovai su vengrais. Neakcentuojame, kad varžovai lengvesni. Žiūrime derinius, akcentuojame gynybą prieš kiekvieną situaciją, prieš kiekvieną žaidėją atskirai. Kaip treneriai stengiamės parodyti, kad tai svarbu, kad tai nebus lengvos rungtynės. Nuo mūsų pačių priklauso, kaip viskas susiklostys“, – kalbėjo M. Brazys.

Treneris pastebėjo, kad šioje dvikovoje tikisi geresnio Ado Juškevičiaus ir Mindaugo Girdžiūno pasirodymo, nes rungtynėse su Vengrija abu žaidėjai sužaidė ne pagal savo galimybes.

Rungtynės Lietuva – Kosovas prasidės 19.30 val.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)