„Naujas etapas, tačiau atrodo, kad niekas nesikeičia. Naujos viltys, bet tikslai išlieka tie patys – norime patekti į Europos čempionatą, ne norime, o privalome. Dabar nėra kitų minčių, kaip tik laimėti abejas rungtynes šiame atrankos lange“, – mintimis dalijosi Lietuvos moterų rinktinės kapitonė Gintarė Petronytė.

Kaip jau buvo skelbta anksčiau, šiame atrankos lange moterų rinktinei dėl sveikatos problemų nepadės Justė Jocytė, Monika Grigalauskytė ir Kamilė Nacickaitė.

„Šios žinios itin skaudžios, kadangi šios žaidėjos buvo pagrindas, aplink kurias sukosi visas rinktinės žaidimas. Netektys didžiulės, tačiau kas belieka, mūsų tikslai negali keistis, turime galvoti kaip laimėti ir kažkas tai turi kompensuoti. Kiekviena turime nuo savęs papildomai pridėti, jog užkamšytume šias spragas. Taip pat atsirado galimybės jaunesnėms žaidėjoms, alkesnesnėms žaidėjoms, kurios turi šias vietas užimti“, – kalbėjo G. Petronytė.

Lietuvos moterų rinktinė keturioliktuke turės ne tik tris naujus veidus – Brigitą Sinickaitę, Eglę Zabotkaitę bei Martyną Petrėnaitę, tačiau ir po petraukos sugrįžtančią Laurą Miškinienę.

Lietuvos ir Azerbaidžano rinktinių dvikova vyks lapkričio 9 d. Vilniaus „Jeep“ arenoje, rungtynių pradžia – 19 val. 30 min., o įėjimas žiūrovams – nemokamas.

„Mums visoms labai įstrigo žaidimas prie pilnos arenos. Kažkas iš fantastikos srities. Palaikymas yra beprotiškai svarbus, visam moterų krepšiniui labai svarbus – ne tik žaidėjoms aikštelėje, bet ir jaunų merginų pritraukimui. Labai norėčiau tikėti, jog palaikymas nebus mažesnis ir šį langą“, – sirgalių svarbą reziumavo rinktinės kapitonė G. Petronytė.

Antrasis sutikimas moterų rinktinės lauks lapkričio 12 d. 17:15 val., kur išvykoje lietuvės susikaus su Lenkija. Rungtynes tiesiogiai stebėti galėsite TV6 kanalu.

Lietuvos moterų rinktinės keturioliktukas:

Brigita Sinickaitė (Klaipėdos „Neptūnas-Amberton“)
Dalia Donskichytė (Vilniaus „Kibirkštis“)
Eglė Šventoraitė )Romos „Oxygen Basket“)
Eglė Zabotkaitė Vilniaus „Kibirkštis“
Gabija Meškonytė (Rygos TTT)
Gabrielė Šulskė (Vilniaus „Kibirkštis“)
Gerda Raulušaitytė (Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas)
Giedrė Labuckienė (Žironos SPAR)
Gintarė Petronytė (Kaiserio „Melikgazi“)
Justina Miknaitė (Vilniaus „Kibirkštis“)
Laura Juškaitė (Ragūzos „Virtus Eirene“)
Laura Miškinienė (Gdynės „Arka“)
Martyna Petrėnaitė (Vilniaus „Kibirkštis“)
Santa Baltkojienė (Szigetszentmiklos „BKG Prima“)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją