Šiandien Lietuvos rinktinei 14 taškų pelnė Mantė Kvederavičiūtė, 11 — Eglė Šikšniūtė, po 9 — Giedrė Paugaitė ir Inesa Visgaudaitė, po 8 — Marina Solopova ir Kamilė Nacickaitė, po 5 — Monika Grigalauskytė ir Gabrielė Gutkauskaitė, 2 — Lina Pikčiutė. Kristina Alminaitė per mačą su ukrainietėmis taškų nepelnė, o Greta Šniokaitė ir Laura Svarytė nežaidė.

Primename, kad pirmose turnyro rungtynėse Lietuvos rinktinė rezultatu 57:38 nugalėjo Rimanto Grigo treniruojamas baltaruses, o antrąjį susitikimą pralaimėjo šeimininkėms lenkėms - 52:62.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Algirdas Paulauskas liko patenkintas savo komandos turnyre pademonstruotu žaidimu.

„Tai buvo tik pirmasis kontrolinis turnyras, todėl didelių išvadų daryti negalima. Tačiau jis buvo labai reikalingas ir naudingas. Pamatėme, ko mums trūksta, ką reikia taisyti. Puolant buvo sunkumų, tačiau turėjome tik vieną puolimo prieš „zoną“ derinį, o tiek yra per mažai. Tačiau visai neblogai gynėmės, tikrai buvo nemažai teigiamų dalykų. Labai naudingai Lenkijoje sužaidė keletas mūsų krepšininkių, galiu pagirti M. Kvederavičiūtę, M. Grigalauskytė, E. Šikšniūtę. Kitos merginos jau pernai žaidė rinktinėje, jų lygis taip pat nekrito žemyn“, — Lietuvos rinktinės pasirodymą Niemodline apibendrino A. Paulauskas.

Lenkijoje mūsų komadanda rungtyniavo be Gintarės Petronytės, Ivetos Šalkauskės, Rasos Žemantauskaitės-Matlašaitienės ir komandos kapitonės Kristinos Vengrytės, kurios trenerių sprendimu buvo paliktos treniruotis Kaune.

Iš Lenkijos mūsų komanda sugrįš vėlų sekmadienio vakarą, o gegužės 22-ąją susirinks į antrąją treniruočių stovyklą Druskininkuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)