Rinktinės treneriai šiose rungtynėse leido pailsėti vienoms lyderių Kamilei Nacickaitei, Sandrai Linkevičienei, Gintarei Petronytei ir Santai Okockytei.

Rezultatyviausiai mūsų komandoje rungtyniavo Marina Solopova ir Neringa Skadaitė, abi pelniusios po 12 taškų, Kristina Alminaitė įmetė 10. Varžovių gretose pasižymėjo Xiao Jia Chen ir Ting Shao, surinkusios po 14 taškų.

Rezultatas

Lietuva - Kinija - 68:69 (16:13, 15:20, 22:18, 15:18).

Lietuva: Marina Solopova (5 atk. kam., 0/1 dvitaškiai, 4/9 tritaškiai) ir Neringa Skadaitė po 12, Kristina Alminaitė 10 (5 atk. kam., 5/9 dvitaškiai), Inesa Visgaudaitė 8, Gabrielė Gutkauskytė 7, Eglė Šikšniūtė 6, Laura Juškaitė 5, Monika Grigalauskytė ir Vita Kuktienė po 4 taškus.

Kinija: Xiao Jia Chen ir Ting Shao po 14, Si Jing Huang 11, Song Gao ir Meng Ran Sun po 7, Li Wei Yang 6, Feng Cheng 4, Hong Pin Huang ir Wen Lu po 3 taškus.

Komentaras

Nepaisant nesėkmės, rinktinės vyriausiasis treneris Mantas Šernius liko patenkintas rungtynėmis.

„Esu labai patenkintas merginomis – visos, kurios buvo aikštėje, gerai žaidė ir kovojo tiek gindamosios, tiek puldamos“, – sakė M. Šernius. – Žinoma, klaidų yra, yra ką taisyti, tačiau nepamirškime, kad varžovės – iš pirmo pasaulio dešimtuko. Ir tai, kaip šiandien mes kovėmės, daug ką pasako apie mūsų dabartinę sportinę formą. Apskritai Kinija mums yra labai geras sparingo partneris – jos žaidžia labai agresyviai, yra aukštos, dažnai keičiasi ginamaisiais. Mes gavome didžiulę naudą.“

Rungtynių eiga

Pirmame kėlinyje Lietuvos rinktinei ilgokai nesisekė įsibėgėti, tačiau du M. Solopovos tritaškiai išjudino mūsiškių puolimą ir įpusėjus kėliniui lietuvės įgijo 4 taškų persvarą – 10:6. Antrame kėlinyje įsimėtė Kinijos rinktinės snaiperės ir, pasinaudojusios keliomis Lietuvos ekipos klaidomis, kinės kėlinio viduryje išsiveržė į priekį 24:20. Likusį laiką iki didžiosios pertraukos vyko apylygė kova – 33:31 Kinijos naudai po dviejų kėlinių.

Po pertraukos Lietuvos rinktinė pagerino gynybą, o pukiai kėlinio pradžią sužaidusi Eglė Šikšniūtė pradėjo šeimininkių spurtą 11:1, po kurio lietuvės įgijo 8 taškų pranašumą. Tačiau ilgai jo išlaikyti nepavyko – kinės kėlinio viduryje vėl sumažino skirtumą iki minimumo, ir rungtynės toliau vyko pirmaujant tai vienai, tai kitai komandai.

Vis tik ketvirto kėlinio viduryje išryškėjo Kinijos rinktinės pranašumas – pataikiusios keletą metimų iš eilės, varžovės atitrūko – 62:53. Lietuvės atsakė spurtu 9:0 ir likus žaisti tris minutes, vėl lygu – 62:62, tačiau paskutinėmis sekundėmis vėl teko vytis viešnias.

Likus žaisti 1,1 sek. lietuvėms pavyko sumažinti skirtumą iki minimumo, tačiau finalo sirena paskelbė Kinijos rinktinės pergalę 69:68.

Šeštadienį Lietuvos rinktinė turės puikią galimybę atsirevanšuoti – abi komandos Kėdainių arenoje sužais dar vienerias rungtynes. Šių rungtynių Kėdainiuose pradžia – 16:00 val., įėjimas į varžybas – nemokamas. Atėję žiūrovai galės ne tik išlydėti Lietuvos rinktinę į Europos čempionatą, bet ir laimėti įvairius prizus, taip pat galės stebėti muzikos ir šokių programą.

Į Europos čempionatą, kuris birželio 11-28 d. vyks Vengrijoje ir Rumunijoje, Lietuvos rinktinė išvyks jau ateinantį antradienį, birželio 9 d.