Trečios rungtynės dėl LMKL čempionių titulo bus žaidžiamos Vilniuje balandžio 25 d.

Pirmame mače namuose balandžio 15-ą dieną vilnietės varžoves sutriuškino 76:45 (18:8, 27:20, 17:13, 14:4).

18 taškų prie pergalės antradienio rungtynėse prisidėjo Rima Valentienė (30 min., 2 atk. kam., 2 rez. perdav.), 13 - Lina Pikčiūtė, 10 - Kristina Vengrytė, 9 - Mantė Kvederavičiūtė ir Vita Kuktienė, 8 - Greta Šniokaitė, 5 - Natasha Morris. Ieva Prėskienytė, Eglė Šniokaitė ir Kristina Alminaitė taškų nepelnė.

Aikštelės šeimininkių gretose sėkmingiausiai rungtyniavo Eglė Tarasevičiūtė (12 tšk.), Eglė Sarapaitė (9 tšk.), Indrė Keršulytė (7 tšk.) ir Laura Rakutytė (5 tšk.). „Hoptrans-Sirenų“ ekipai negalėjo padėti Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė.

Antrose finalo serijos rungtynėse intriga laikėsi tik du kėlinius (34:24). Trečiame ketvirtyje vilnietės įjungė aukštesnę pavarą, šovė į priekį 18:3 ir nutolo (52:37).

Per paskutines dešimt minučių „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komanda nesumažino apsukų, dar kartą spurtavo 8:0, atgal nebesižvalgė (64:45) ir šventė užtikrintą pergalę.

„Sužaidėme dvi skirtingas puses“, - po mačo teigė nugalėtojų trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. – Jautėme nuovargį ir po savaitgalį įvykusio Baltijos lygos finalo ketverto. Jautėsi ir toks kartėlis, todėl pirmoje pusėje žaidėme sunkiai. Reikėjo išbėgioti ir viskas antroje mačo dalyje susistatė į savo vietas. Tikimės, kad finalo seriją užbaigsime namuose. Nenorime sunkių rungtynių, nenorime tampytis. Tikimės, kad galės pažaisti visos krepšininkės ir tapsime čempionėmis“.

„Sakykime, kad tai buvo dviejų kėlinių rungtynės. Pirma mačo pusė buvo graži ir azartiška, o antroje išryškėjo meistriškumo ir lyderių trūkumas. Kovėmės, kaip galėjome, tą ir parodėme. Nuovargis mūsų nekaustė, kadangi varžovės žaidė praėjusią savaitę, o ne mes. Nepasakyčiau, kad gynyba buvo prasta, bet puolime trūko taškų.

Merginoms sakiau, kad bet kokiu atveju šią savaitę baigsime sezoną. Pirmiausiai turime gerbti varžoves ir žiūrovus. Gali kažkas nepavykti, bet turime eiti ir kovoti. Nesakome, jog nuvažiuosime į Vilnių ir ten viskas pasibaigs“, - kalbėjo „Hoptrans-Sirenų“ treneris Linas Šalkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)