Prieš dvejus metus metus atsikūrusi „Kibirkštis“, praėjusį sezoną tenkinosi antra vieta šalies pirmenybėse, o šį sezoną jau iškovojo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurę ir pasipuošė Baltijos moterų krepšinio lygos (BWBL) bronzos medaliais.

Rungtynes geriau pradėjo aikštės šeimininkės, kurios daugiausiai Kristinos Alminaitės ir Linos Pikčiutės pastangomis kėlinio viduryje pirmavo 8 taškų skirtumu (15:7). Tačiau Kauno rajono ekipa iki ketvirčio pabaigos ne tik išlygino rezultatą, bet ir paskutinę sekundę pataikytas Ivetos Šalkauskės tritaškis leido „Hoptrans-Sirenos“ pirmauti vienu tašku (15:16).

Antrame rungtynių kėlinyje „Kibirkšties-VIČI-IKI“ ekipa po truputį vėl perėmė iniciatyvą į savo rankas (24:20), o per paskutines minutes du tritaškius smeigė Rima Valentienė, vieną pataikė Vita Kuktienė ir komandos ilsėtis išėjo Vilniaus klubui įgijus dviženklę persvarą (39:29).

Trečią kėlinį užtikrinčiau pradėjo „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komanda ir po keturių iš eilės Gretos Šniokaitės taškų skirtumas pasiekė 15 (47:32). Vilnietės visas 10 minučių išlaikė savo tempą ir po pusvalandžio kovos jau pirmavo 18 taškų skirtumu (55:37).

Jau pačioje ketvirto kėlinio pradžioje skirtumas pasiekė 20 taškų (57:37) ir likusi rungtynių dalis buvo tik formalumas.

„Kibirkšties-VIČI-IKI“ komandos vyriausiasis treneris Tadas Stankevičius paskutinėse rungtynėse galėjo leisti pasirodyti visoms žaidėjoms.

Puikias rungtynes nugalėtojų gretose sužaidė V. Kuktienė. Puolėjai iki trigubo dublio pritrūko vos vieno atkovojo kamuolio. V. Kuktienė per 30 minučių pelnė 11 taškų, atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir atkovojo 9 kamuolius.

„Kai finalo serija baigėsi, tai atrodo, kad viskas buvo lengva“, - po paskutinių rungtynių teigė „Kibirkšties-VIČI-IKI“ vyriausiasis treneris T. Stankevičius. – Įdėjome daug pastangų, todėl iš šono gal ir atrodo, kad seriją laimėjome per lengvai. Tačiau įtampa tikrai jautėsi. Visi sako, kad mūsų sudėtis geresnė, aš su tuo sutinku, tačiau viską reikia įrodyti aikštėje“.

29 taškais prie čempionių pergalės prisidėjo K. Alminaitė, 11 - V. Kuktienė, 10 - Kristina Vengrytė.

Sidabrą iškovojusių „Hoptrans-Sirenų“ gretose sėkmingiausiai žaidė I. Šalkauskė (22 tšk. bei 7 atk. kam.), Eglė Sarapaitė (11 tšk.) bei Eglė Tarasevičiūtė (10 tšk.).

Pirmame LMKL finalo mače namuose balandžio 15-ą dieną vilnietės varžoves sutriuškino 76:45 (18:8, 27:20, 17:13, 14:4), o antradienį (balandžio 23-ią d.) Garliavoje pergalę iškovojo 22 taškų skirtumu - 72:50 (17:19, 15:13, 20:9, 20:9).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)