Kėdainiuose Manto Šerniaus vadovaujama komanda susitiks su jau kartą kvalifikacinėse varžybose nugalėta Belgijos rinktine. Pirmose rungtynėse svečiuose lietuvės laimėjo 77:67.

Mūsų šalies rinktinė taip pat du kartus sutriuškino Makedonijos ekipą (101:59 ir 108:66) ir nugalėjo Didžiosios Britanijos krepšininkes 81:61.

Norėdamos iškovoti garantuotą kelialapį (užimta pirma vieta) į Europos čempionatą, reikia dar kartą įveikti belges ir nepralaimėti paskutinių rungtynių britėms didesniu nei 20 taškų skirtumu.

Todėl Lietuvos krepšinio federacija ne tik kviečia visus šalies krepšinio sirgalius ateiti ir palaikyti merginų, bet ir siūlo dalyvauti žaidime, kurio metu bus išdalinti keturi kvietimai į rungtynes.

Konkurso taisyklės - vaido klipe:

„Per pirmąsias dvejas atrankos rungtynes Kėdainiuose susirinkę žiūrovai galėjo gėrėtis ne tik gražiu Lietuvos rinktinės žaidimu, bet ir dainininkų bei šokėjų pasirodymais, dalyvauti žaidimuose. Šįsyk atmosfera bus dar karštesnė, nes vyks ir 20 000 litų metimo finalas“, – sako Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Lietuvos ir Belgijos rungtynių metu pasirodys Kėdainių „Senamiesčio“ choras, šiemet dalyvavęs TV projekte „Chorų karai“, šoks Kėdainių sportinių šokių studijos „Izzadora” šokėjai ir Kėdainių Atžalyno gimnazijos šokių grupė „AG”. Atrankoje dalyvavę pretendentai turės galimybę vos vienu metimu iš aikštės vidurio laimėti 20 000 litų piniginį prizą, kurį įsteigė Lietuvos krepšinio federacija. Visi sirgaliai galės atsigaivinti lietuviškomis „Magnum“ sultimis.

Rungtynių Kėdainių arenoje pradžia – 18 val. Bilietus platina „Ticket Market“. Studentams ir moksleiviams su pažymėjimais įėjimas nemokamas.

Paskutiniąsias atrankos į Europos čempionatą rungtynes Lietuvos moterų rinktinė žais kitą trečiadienį, birželio 25 d., Didžiojoje Britanijoje, Vorčesterio universiteto salėje 19 val. vietos laiku.

B grupės turnyro lentelė:

1.Lietuva408
2.Didžioji Britanija317
3.Belgija135
4.Makedonija044

Atrankos varžybose dalyvauja 22 komandos, suskirstytos į keturis pogrupius po keturias komandas, o dviejose grupėse kovoja po tris rinktines. Į Europos moterų krepšinio čempionatą, kuris 2015 metų vasarą vyks Vengrijoje ir Rumunijoje, pateks šešios pirmas vietas užėmusios komandos ir penkios geriausios antrosios ekipos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)