Senojo žemyno pirmenybes lietuvės pradėjo dviem nesėkmėmis, bet vėliau iškovojo net 5 pergales iš eilės ir buvo per žingsnį nuo kelialapio į olimpinį atrankos turnyrą.

Tačiau tuomet dramatiškai buvo pralaimėta baltarusėms, vėliau turkėms ir turnyras užbaigtas šios dienos pralaimėjimu juodkalnietėms.

Paskutinėse rungtynėse rinktinės vyr. treneris M. Šernius leido pailsėti dviem lyderėms: nugaros skausmų kamuojamai Gintarei Petronytei ir Sandrai Linkevičienei.

Tačiau pasireikšti galėjo visą čempionatą beveik nežaidusios Inesa Visgaudaitė ir Neringa Skadaitė.

„Gaila, kad nepavyko iškovoti šios pergalės, labai jos norėjome. Kovojome dėl garbės. Labai džiaugiuosi, kad gavau šiandien pasireikšti. O apskritai dėl čempionato – pritrūko sėkmės. Gaila, bet pergalės visos ateityje“, – sakė N. Skadaitė, žaidusi 16 minučių.

„Drabužinėje padėkojau komandai už tikrai sunkų darbą, už tas pergales. Padėkoti norėčiau ir gydytojams, kurie atstatinėjo mano žaidėjas, ypač Gintarę Petronytę, Sandrą Linkevičienę. Pastarosiomis naktimis jiems buvo ypač daug darbo. Taip pat dėkoju savo asistentams už atliktą darbą, nemigo naktis, už analizes, patarimus. Apskritai nuveiktu darbu esu patenkintas. Lietuvai būti tarp aštuonių geriausių Europos komandų yra pasiekimas, nors su šiek tiek sėkmės tikrai galėjome užsidėti medalius. Dabar reikia rengtis kitiems čempionatams, kad kituose Europos čempionatuose galėtume džiuginti aistruolius pergalėmis“, – po rungtynių sakė M. Šernius.

Lietuva: Kamilė Nacickaitė 28 (6/11 dvit., 4/5 trit., 4/5 baud. met., 6 atk. kam., 3 rez. perd.), Vita Kuktienė 10, Gabrielė Gutkauskaitė (4 kld.) ir Santa Okockytė (2/8 dvit., 0/2 trit., 5/6 baud. met.) po 9, Monika Grigalauskytė (10 atk. kam., 4 rez. perd., 4 kld.) ir Eglė Šikšniūtė po 8, Inesa Visgaudaitė 5, Neringa Skadaitė ir Marina Solopova taškų nepelnė, o Gintarė Petronytė ir Sandra Linkevičienė nežaidė.

Juodkalnija: Angelica Danielle Robinson 24 (11/14 dvit., 2/4 baud. met., 11 atk. kam.), Milica Jovanovič 17 (4 rez. perd.), Snežana Aleksič 12 taškų.

Čempionato nugalėtojos iškovos kelialapį į 2016 metų vasaros olimpiadą, o 2-5 vietas užėmusios rinktinės dėl teisės žaisti Rio de Žaneiro (Brazilija) olimpinėse žaidynėse varžysis papildomame atrankos turnyre.

Dėl 5 pozicijos šį vakarą kovojo Rusijos ir Turkijos komandos, o nugalėtojai išaiškinti prireikė net pratęsimo. Jame lydėjo turkes, kurios triumfavo 68:66 (15:17, 12:15, 18:15, 14:12, 9:7) ir nugvelbė paskutinį išsvajotą bilietą.

Sekmadienį merginos išsidalins medalius: finale žais serbės ir prancūzės, o mažajame finale – ispanės ir baltarusės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)